СДС иска коалиция с ГЕРБ и на местните избори

03 Юни 2019 | 15:13
1 коментара
Политика

Очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива. Най-вероятно е да се развива. Ние имаме едно решение, което дава свобода на нашите местни структури да решават по какъв начин ще се явят наесен за местните избори. На повечето места най-вероятно ще бъдем заедно с ГЕРБ, каза председателят на СДС Румен Христов по време на първата пресконференция на партията след изборите.

Той оцени изборите като много трудни, но въпреки това липсвал истински дебат за Европейския съюз, а разговорът се въртял само около вътрешнополитически цели.

"Основната роля на тези избори е на ГЕРБ. Видях една много организирана партия. Видях какво бяха направили те на местата на техните срещи. Включването на премиера Бойко Борисов малко по-активно допринесе за промяна на тренда в началото на кампанията", уточни още Христов.

По отношение на  другото дясно обединение - "Демократична България", той уточни, че месеци наред са водили преговори, но условията поставени от тях били унизителни за СДС.

Знаковото лице на СДС от началото на промените и бъдещ евродепутат Александър Йорданов заяви, че интересът на партията винаги е бил да победи БСП, така че коалицията с друга дясна формация като ГЕРБ била логична и нормална.

В Европарламента той ще бъде в групата на ЕНП и ще се бори за повече интеграция, за обединена Европа, за членство на България в Еврозоната и Шенген и за европейски доходи.

Йорданов призова всички демократични партии в България, "които наистина се смятат за демократични" да победят БСП, а не да й помагат да побеждава на избори.

"Не трябва да бъдем народ, който непрестанно се самоокайва и самоотрича, защото имаме с какво да се гордеем за тези 30 години демокрация, никога не трябва да забравяме, че тази демокрация стана възможна благодарение на усилията на СДС", заключи Александър Йорданов.

 

Добавени коментари

Ясно-о-о! публикува:
03 Юни 2019 | 15:52
Не разбирам защо,когато едните комунисти се борят с другите комунисти-ние трябва да се мушкаме там - от към страната на по-силните комунисти?!Ами,защото властта е сладка!Вместо да се обединяваме със сродните на нас партии.Но май не е така.Всеки гледа да се прикачи към по-силния,па какъвто и да е той.така направиха и така наречените Обединени патриоти.Само и само да се намушкаме във властта.Но видяхме колко са "обединени". Опорочи се и думата "патриоти"-хареса им и всеки си я приши към своето "заглавие". Сега няма да се учудим и на "СДС-патриоти". А на Сашо Йорданов да припомним,че НЕ СДС е "донесло тази "демокрация". Това си беше "дворцов преврат"! Но СДС се разпадна и нищо не направи!Защо другарят Йорданов не отчита колко е отвратен народът ни от тези политици,та чак се отказа да гласува? Аз винаги съм мислил,че СДС ще се възроди по някакъв начин,но сега надеждата ми умря съвсем! НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП и ГЕРБ! Защото това е старото БКП! Какво търси СДС там??? -Власт! А от властта идват облагите,както се вижда!

Добавете Вашия коментар

TOP