Сдружение „Нов храм в Сандански” начело с общинския съветник д-р В. Попов иска да се построи голяма нова църква над Интерхотела, твърдят: „Мястото е посочено от Ванга”

07 Декември 2017 | 18:39
1 коментара
Култура

Нов храм „Свети Николай Чудотворец” да се изгради в района над Интерхотела в Сандански е искането, депозирано до кмета Кирил Котев от новосъздаденото сдружение „Нов храм в Сандански” с председател общинския съветник д-р Васил Попов. Той заяви за „Струма”, че мястото е посочено от баба Ванга, тъй като е свято вакъвско място.

„Баба Ванга е казала, че за да се сплоти населението и да живее в благоденствие и разбирателство, в Сандански трябва да се изгради патриаршески храм „Свети Николай Чудотворец – заяви д-р Попов. – Теренът е публична общинска собственост, той трябва първо да бъде преотреден в частна общинска собственост, след което община Сандански да го предостави безвъзмездно на Неврокопската епархия, контролът по изграждането, изографисването и бъдещото му пускане да се извършва от експерти и от община Сандански”, каза д-р В. Попов.

Той поясни, че преди половин година е учредено сдружението „Нов храм в Сандански” и то вече е вписано в Окръжен съд – Благоевград. „Ние, от Инициативния комитет на сдружението, в който влизат още Иван Данаилов, финансистът Георги Манолев, Иван Нуцов, Николай Просеников, Атанас Василев, Димитър Тюлеков, Николай Паласчев и Борил Божинов, застанахме зад идеята за изграждане нов храм, по подобие на този в Пампорово, който е кръстен „Успение Пресвета Богородица”. Това са все хора, успели в своите професии, и могат да помагат в изграждането на храма, кой с каквото може. Преди дни посетихме храма в Пампорово. Той е нещо огромно и направено по каноните на църквата. Срещнахме се с главния организатор Атанас Стефанов, който ни обеща, че ще съдейства и ще дава полезни съвети, за да избегнем трудностите, с които са се сблъскали те по време на изграждане на техния храм. Искането на сдружението е инициативата да е от нас, а процедурата и контролът да са от кмета на общината Кирил Котев, а ние ще съдействаме с финансова и друга помощ. Първата стъпка вече е факт, искането е депозирано до кмета К. Котев, но искам да е ясно, че храмът няма да е на сдружението, а на всички граждани на Сандански”, заключи д-р В. Попов.Струма

Добавени коментари

Байгуй публикува:
08 Декември 2017 | 06:44
Какво общо има баба ти Ванга с християнството,бе докторе?

Добавете Вашия коментар

TOP