Сдружение "ЛРД Сокол 1911" проведе традиционен ловен събор на ловното и риболовно семейство

30 Юни 2019 | 19:52
0 коментара
Общество

Сдружение "ЛРД Сокол 1911" с председател Иван Василев - Джери отбеляза днес 108 години от създаването си с традиционен събор в парк Бачиново над Благоевград.

На събора на ловното и риболовно семейство присъстваха над 300 авджии от “Ловно-рибарско дружество Сокол 1911”, гости от Северна Македония, политици и общественици.

Свещенослужителите от Неврокопска епархия осветиха по обичай знамената на ловните дружини и специално за събитието приготвен телешки курбан.

Сдружение

За първи път дружеството организира конкурс за риболов, в който взеха участие деца и възрастни. Победителят при децата е Никола Гоцев. Второто място спечели Христо Ганев, а на трето място се нареди Младен Карабельов.

При възрастните първото място спечели Георги Василев. Второто място зае Петър Бакалов, а на трето място се нареди Илия Филипов.

Сдружение

"Съборът се организира от 1911 година, още от създаването на сдружението, като разбира се, има години, в които събори не са правени, като например по време на Първата световна война, след която той е възобновен, а после традицията отново е прекъсната, коментира Василев и добави, че от няколко години провеждането на събора е възстановено, като той вече е кръстен „Ловен събор на ловното и риболовно семейство“.

Той коментира още, че тази година самият събор е във връзка със 108-годишнината от създаването на ловното сдружение.

"По принцип това са традиции, които сближават семействата на ловците и риболовците. На събора се отбелязва началото на активния ловен сезон", допълни Иван Василев.

Сдружение

Добавете Вашия коментар

TOP