СЦЕНАРИСТИТЕ НА СЛАВИ: Как ще продължи шоуто на политическата сцена?

08 Декември 2019 | 11:53
0 коментара
Политика

За първи път след учредяването на „Няма такава държава“ двама от сценаристите на Слави Трифонов - Тошко Йорданов и Филип Станев, гостуват в телевизия, различна от тази на шоумена. Софийският градски съд отказа да регистрира партията им, тъй като символът, избран от формацията – отворена човешка длан с бяло, зелено и червено, внушава за използване на знамето на Републиката. За името на партията съдът приема, че дава оценка на състоянието на държавата. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 7-дневен срок.

"Ще обжалваме това решение, тъй като е в нарушение на закона. Според Закона за държавния печат националният флаг трябва да е в правоъгълна форма, трите цвята трябва да са разположени водоровно с еднаква дължина, дори има детайли на цветовете. В знака на партията "Няма такава държава" присъстват бяло, зелено, червено и не са с еднаква дължина", каза Тошко Йорданов.

"Ако се вземе подобно решение, тогава ще регистрираме друга партия с различни цветове. Съдът трябва да спазва закона такъв, какъвто е", каза още Йорданов. Според него учредяването на партията е дело на учредяващите, а всичко останало е публично. "В момента няма партия, за да се казва, че е финансирана. Когато тя се регистрира, ще имаме членове, които ще плащат членски внос. Партията ни ще се финансира, когато стане по законов път", заяви той.

Добавете Вашия коментар

TOP