Санираха сградите на полицията и пожарната в Разлог

19 Юни 2020 | 16:37
0 коментара
Бизнес

Сградите на полицията и пожарната в Разлог вече са санирани по проект на общината по ОП "Региони в растеж" за повишаване на енергийната ефективност.

"Приложени са пакети от мерки, които да доведат до енергийна ефективност - гарантирано намаляване на енергопотреблението, подобряване на експлоатационните характеристики на сградите. Осигурено е по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие. Също така е осигурена рентабилна експлоатация на сградите, което позволява тяхното устойчиво управление и поддръжка", каза кметът инж. Красимир Герчев.

По проекта са изпълнени строително-монтажни работи, които включват цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под. Освен тези мерки по проекта са изпълнени мерки по отоплителна инсталация, подмяна на осветителни тела изграждане на соларна инсталация за битова гореща вода в РСПБЗН-гр. Разлог, осигурява се достъпна среда за хора в неравностойно положение.
Приложените мерки за енергийна ефективност ще доведат до по-високо ниво на енергийна ефективност, което пряко допринася за намаляване на крайното енергийно потребление, подобряване качеството на въздуха, намаляване на емисиите на парниковите газове, постигане на индикативните национални цели за пестене на енергия, осигурява се рентабилна експлоатация и удължаване живота на сградите.

Общата стойност на проекта е 794 950 лева, от които европейско съфинансиране е размер на 675 707 лева и национално съфинансиране - 119 242 лева. 

Добавете Вашия коментар

TOP