Сандански тръпне в очакване на празниците

20 Декември 2018 | 13:42
0 коментара
Култура

В края на една успешна за община Сандански година, културната програма за периода 25.12.2018 г. – 31.12.2018 г. отразява традиционните събития и чествания в християнския и националния календар, като особен акцент ще бъде поставен на 25 декември – Коледа.

С Коледно шоу за деца на площад „България“, на 25 декември от 12:00 ч. ще започне истинско забавление и детски игри. Самият Дядо Коледа ще посети Сандански и ще забавлява всички деца, които го очакват.

В празничния ден ще има много игри, музика и танци, изненади и подаръци.

Станал вече традиционен, за 26-ти път община Сандански ще избере цар на виното. Празникът, посветен на напитката на боговете ще се състои на 29 декември, от 12:00 ч. на пл. „България“. Преди това – на 26 декември и село Калиманци подготвят празненство, посветено на виното със свой Празник на виното.

Новата 2019 г. община Сандански ще посрещне с много музика, танци и заря. За всички, празнуващи на пл. „България“ от 23:45 ч. ще започне празничен концерт с участието на Теди Еротеева и Карамфил Божиков. С чаша шампанско в ръка и пищна заря кметът на община Сандански – Кирил Котев ще отброи последните секунди до настъпването на новата 2019 г.

Основна цел на програмата е обединяване на гражданите на община Сандански около идеята за моралната сила на християнските ценности и тяхното празнично посрещане.

Добавете Вашия коментар

TOP