Сандански отбелязва тържествено 90 - годишнината си от обявяването за град

12 юни 2019 | 15:17
0 коментара
Сандански отбелязва тържествено 90 - годишнината си от обявяването за град

По повод 90-годишнина от обявяването на Сандански за град с Указ № 402 от 26 юни 1929 г. община Сандански ще отбележи подобаващо тази забележителна дата. Дата, от която тогавашният Свети Врач започва своя нов икономически и културен възход, на който сме свидетели днес.

За празничния 26 юни община Сандански подготвя богата и тържествена програма, каквато заслужава нашият красив град. Град, който привлича с минало, история, култура, минерални извори, красива природа, благодатна земя, прекрасни хора.

Нека заедно отдадем почит към историческата за всички нас дата 26 юни.

И както подобава за големи празненства в този ден ни очаква много музика и веселба. Тържествата започват в 19:00 ч. с тържествен марш на Военните духови оркестри, които ще преминат по цялата пешеходна главна улица на Сандански.

На площад „България“ пет национални духови оркестри вдигат градусите на настроението, а 500 военни от сухопътните войски, с тържествена заря – проверка ще ознаменуват празничният ден.

Звезда в специалния ден, посветен на град Сандански, ще бъде талантливата певица Михаела Филева, която ще зарадва своята публика с едни от най-големите си хитове.

Елате и празнувайте с нас! Сандански заслужава!


Добавете Вашия коментар!