Санданчанка скочи срещу съветника Явор Аргиров, обвини го, че лобира за интересите на приятел

03 Август 2018 | 20:00
0 коментара
Бизнес

Санданчанка, която живее на метри от сградата на Дома на културата, обвини директно съветника Явор Аргиров в лобиране в подкрепа на приятеля му Красимир Колев.

Надка Кадийска застана очи в очи с Явор Аргиров по време на заседание на Общинския съвет и пред съветниците заяви, че камерата, поставена на входа на дома им, е заснела как Явор Аргиров се е срещал със съпруга й, като е задавал въпроси от рода откъде ще преминава Красимир Колев, общинският съветник дори поискал съгласието му в полза на приятеля си Кр. Колев.

Ето какво каза пред съветниците Н. Кадийска:

„Аз говоря за проблеми, които са натрупвани от 1985 година и продължават досега. Премахнаха ми верандата, унищожиха растения и палми, които имат стойност и са от 25 години в къщата ни. Първият нотариален акт за собственост на имота ни, издаден на съпруга ми, е от 1959 година. Прадядото на моя съпруг притежава 1/2 идеална част от имота. Имотът е с лице на ул. “Илинден” с УПИ към ул. “Васил Левски”.

През 1985 година община Сандански издава заповед за отчуждаване на 125 кв., които предоставя на Георги Колев, който по това време е служител на община Сандански. Това е конфликт на интереси, но за доказване водим дела в Административен съд – Благоевград.

На 06.06.2018 г. поисках да ни се предостави цялата документация от община Сандански за собствеността на имота ни. На 07.07.2018 г. ни се предоставиха част от тези документи. От тях е видно, че заповед в архива на община Сандански от 1985 г. няма и не фигурира такава за отчуждаване на имота ни. И е въпрос на установяване как съседът Георги Колев е придобил 125 кв.м от нашия имот. Представено ни бе, че е заплатено обезщетение на Иванка Колева в размер на 985 лв. Собственици на въпросния имот са Тома и Кръстьо Кадийски, а не Иванка Колева, която е братовчедка на съпруга ми. Ив. Колева е получила обезщетение и нито един от наследниците не е уведомен за въпросната заповед, с която са дадени 125 кв.м на Ив. Колева.

В началото на 2004 г. Красимир Колев влиза във владение на имота и предоставя на наследниците на съпруга ми една пътека. И оттук започват нашите проблеми. Започват жалби от тях една след друга за премахване на гаража ни, който е строен без строителни книжа.

На 21.06.2016 г. е съставен констативен акт и е издадена заповед за премахване на гаража ни. Издадена е заповед за премахване на метална конструкция, без да сме уведомени ние, наследниците. Въпросната метална конструкция е премахната. Общинският съветник, лобирал за това, е Явор Аргиров. Г-н Явор Аргиров влиза в дома ни и пита съпруга ми откъде ще преминава Красимир Колев. Има запис на камерата, от която е видно, че Я. Аргиров неправомерно влиза в дома ни. Тези действия на общинските служители са неправомерни и са наказуеми. Общинските съветници, лобиращи и защитаващи интересите на техни приятели, искам да станат достояние до всички жители на община Сандански. Подали сме жалби до омбудсмана, до областния управител и до Административен съд”, обяви Н. Кадийска.

Тя иска да се разкрие истината как 125 кв. метра наследствен имот е станал собственост на други лица. Цялата папка с документация Н. Кадийска предостави на председателя на Общинския съвет Георги Георгиев и на кмета на общината Кирил Котев. Заведено е дело в Административен съд – Благоевград за неправомерно придобитите 125 кв.м на пъпа на Сандански./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP