Санданчанка скочи срещу съветника Явор Аргиров, обвини го, че лобира за интересите на приятел

03 август 2018 | 20:00
0 коментара
Санданчанка скочи срещу съветника Явор Аргиров, обвини го, че лобира за интересите на приятел

Санданчанка, която живее на метри от сградата на Дома на културата, обвини директно съветника Явор Аргиров в лобиране в подкрепа на приятеля му Красимир Колев.

Надка Кадийска застана очи в очи с Явор Аргиров по време на заседание на Общинския съвет и пред съветниците заяви, че камерата, поставена на входа на дома им, е заснела как Явор Аргиров се е срещал със съпруга й, като е задавал въпроси от рода откъде ще преминава Красимир Колев, общинският съветник дори поискал съгласието му в полза на приятеля си Кр. Колев.

Ето какво каза пред съветниците Н. Кадийска:

„Аз говоря за проблеми, които са натрупвани от 1985 година и продължават досега. Премахнаха ми верандата, унищожиха растения и палми, които имат стойност и са от 25 години в къщата ни. Първият нотариален акт за собственост на имота ни, издаден на съпруга ми, е от 1959 година. Прадядото на моя съпруг притежава 1/2 идеална част от имота. Имотът е с лице на ул. “Илинден” с УПИ към ул. “Васил Левски”.

През 1985 година община Сандански издава заповед за отчуждаване на 125 кв., които предоставя на Георги Колев, който по това време е служител на община Сандански. Това е конфликт на интереси, но за доказване водим дела в Административен съд – Благоевград.

На 06.06.2018 г. поисках да ни се предостави цялата документация от община Сандански за собствеността на имота ни. На 07.07.2018 г. ни се предоставиха част от тези документи. От тях е видно, че заповед в архива на община Сандански от 1985 г. няма и не фигурира такава за отчуждаване на имота ни. И е въпрос на установяване как съседът Георги Колев е придобил 125 кв.м от нашия имот. Представено ни бе, че е заплатено обезщетение на Иванка Колева в размер на 985 лв. Собственици на въпросния имот са Тома и Кръстьо Кадийски, а не Иванка Колева, която е братовчедка на съпруга ми. Ив. Колева е получила обезщетение и нито един от наследниците не е уведомен за въпросната заповед, с която са дадени 125 кв.м на Ив. Колева.

В началото на 2004 г. Красимир Колев влиза във владение на имота и предоставя на наследниците на съпруга ми една пътека. И оттук започват нашите проблеми. Започват жалби от тях една след друга за премахване на гаража ни, който е строен без строителни книжа.

На 21.06.2016 г. е съставен констативен акт и е издадена заповед за премахване на гаража ни. Издадена е заповед за премахване на метална конструкция, без да сме уведомени ние, наследниците. Въпросната метална конструкция е премахната. Общинският съветник, лобирал за това, е Явор Аргиров. Г-н Явор Аргиров влиза в дома ни и пита съпруга ми откъде ще преминава Красимир Колев. Има запис на камерата, от която е видно, че Я. Аргиров неправомерно влиза в дома ни. Тези действия на общинските служители са неправомерни и са наказуеми. Общинските съветници, лобиращи и защитаващи интересите на техни приятели, искам да станат достояние до всички жители на община Сандански. Подали сме жалби до омбудсмана, до областния управител и до Административен съд”, обяви Н. Кадийска.

Тя иска да се разкрие истината как 125 кв. метра наследствен имот е станал собственост на други лица. Цялата папка с документация Н. Кадийска предостави на председателя на Общинския съвет Георги Георгиев и на кмета на общината Кирил Котев. Заведено е дело в Административен съд – Благоевград за неправомерно придобитите 125 кв.м на пъпа на Сандански./Струма/


Добавете Вашия коментар!