Санданчанка оцеля като по чудо покосена от инфаркт на гробищата

14 Май 2018 | 13:29
0 коментара
Общество

73-годишна жена припадна на гробището в Сандански, получи исхемичен мозъчен инсулт с парализа на лявата ръка, но лекарите в санданската болница успяха да я спасят, информира "Струма".

Мария Стоянова отишла в събота на гробищата да запали свещичка в памет на свой близък, когато й става лошо и припада. Тя е забелязана от нейни съграждани, които веднага се обадили на тел. 112. С линейка на ФСМП – Сандански е транспортирана в болничното заведение с диагноза инсулт. Невролог и инвазивни специалисти направили скенер с контраст и кръвни изследвания. Разбрало се, че е засегната лявата страна на тялото и не може да движи ръката си.

Инвазивнияг екип в състав д-р Тонев, д-р Великов, медицинските сестри Колева и Сульотова максимално бързо подготвили жената за селективна фибринолиза. Кръвотокът в мозъчната артерия се възстановил и вследствие на успешната интервенция Мария започнала веднага да движи парализираната от инсулта ръка.

Близките на пациентката изразили огромна благодарност към инвазивния екип за бързата и адекватна намеса, с която спасили живота на 73-г. Мария Стоянова.

Добавете Вашия коментар

TOP