Санданчанин на съд, убил моторист в катастрофа

26 Март 2019 | 16:12
0 коментара
Криминално

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд И.П. за предизвикано от него пътно-транспортно произшествие, при което загинал друг участник в движението.

Около 10:25 ч. на 20.07.2016 г. обвиняемият П. управлявал лек автомобил „Ауди“, като се движел по ул. „Беласица“ в гр. Сандански. На Т-образното кръстовище с ул. „Свобода“, водачът спрял върху пешеходната пътека. Изчакал преминаването на други моторни превозни средства, като в един момент, без да има видимост на цялата пътна обстановка, предприел маневра завиване наляво. При навлизане в кръстовището, освен първоначално възприетите от него микробус „Форд Транзит“ и лек автомобил „Опел“, И.П. забелязал и мотоциклет „Малагути“. Той се оказал препятствие по пътя му, но поради несъобразената от обвиняемия скорост на движение, той не успял да спре колата си.

Вследствие на неизпълненото от И.П. задължение да пропусне движещите се на кръстовището с предимство ППС и неспазването на изискванията на пътен знак Б 2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство“, бил предизвикан сблъсък с мотоциклета.

След удара водачът на „Малагути“ паднал по гръб в лявата пътна лента, като се плъзнал по асфалтовото покритие до бордюра. При падането от главата му се изхлузила каската, която не била закопчана. В резултат на тежка закрита черепно-мозъчна травма, довела до парализа на жизнени мозъчни центрове, мотоциклетистът починал на място.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Добавете Вашия коментар

TOP