"Самотен" е най-търсената анимация около св. Валентин

10 Февруари 2018 | 17:04
0 коментара
Любопитно

С наближаването на св. Валентин много хора използват интернет, за да изберат подаръци и други изненади за любимия човек. Разговорите на тема "любов" също стават доста повече. Оказва се обаче, че най-много се активизират не влюбените, а самотните потребители, съобщава онлайн изданието CNET.

Изводът е на популярната клавиатура за GIF анимации Tenor. Нейните създатели са анализирали активността на потребителите в дните преди Деня на влюбените. Данните от тази и последните няколко години показват красноречиво, че преди празника най-голям ръст има на търсенията на GIF анимации, които символизират самота.

Tenor засича 455% ръст на търсенията с думата "сам", а "самотен" скача с 321%. Думата "тъжен" регистрира ръст от 155%. Изненадващо думата "eyeroll", която символизира безразличност също има огромен ръст - 441%.

"Големият обем търсения на отрицателни емоции за св. Валентин ни изненада", коментира Дейвид Макинтош, съосновател на Tenor. Според него това се дължи на разбирането, че GIF анимациите се използват и свързват предимно с нещо забавно. Те обаче могат да се използват и за изразяване на негативни емоции също толкова ефективно, колкото и на положителни, казва Макинтош.

Все пак, търсенето на положителни GIF-ове за празника също расте, макар и малко по-малко от отрицателните. Търсенията с думата "любов" се увеличават с 450%, а "целувки" - с 267%.

Междувременно има и голям ръст на хората, които трескаво се опитват да си намерят половина преди св. Валентин. Сайтът за запознанства Match.com съобщава, че най-натовареният сезон през годината е от 26-ти декември до 14-ти февруари. През това време потребителите си разменят над 50 млн. съобщения в търсене на любовта.

 Vesti.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP