Самодейци от страната се надпяват с "Песни от извора" на сцена в с. Петрово

12 Юли 2018 | 13:05
0 коментара
Култура

За осми път в село Петрово, община Сандански ще се проведе фестивалът „Песни от извора”. На една сцена повече от 300 участника от цялата страна ще се надпяват с песни от автентичния фолклор.

Тази година традицията и магията на фолклорната музика ще се проведе на 4 август в местността „Извора“ край с. Петрово. Сред прекрасната природа на Славянка планина, която отново ще събере под вековните сенки на своите чинари, млади и стари заедно ще се върнат назад във времето с песни и пъстри носии.

През годините събитието се утвърждава като престижен и значим форум, който е единствен по своя характер в културния календар на общината. Не случайно групи от област Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, София, Гърция и Македония ще пропътуват стотици километри, за да вземат участие в надпяването.

Целта на фестивала е да популяризира и съхрани традициите на народната песен, да стимулира интереса и любовта на поколенията и да провокира към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора. „Песни от извора“, с. Петрово дава възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България и чужбина да покажат характерните особености на своя регион, защото фолклорът е извор на общочовешки ценности и мост за сближаване между хората.

Община Сандански кани всички на събитието, превърнало се в традиция за местните и дългоочакван празник за самодейците от цялата страна.

На 4 август, сред прохладата на вековните чинари, и тази година местността „Извора“, край Санданското село Петрово, ще се превърне в сцена на неподправения фолклор на Балканите. Заповядайте на един истински празник на традициите, нека се потопим заедно в магията на музиката с фестивала „Песни от извора“, с. Петрово.

За всички желаещи да вземат участие – припомняме, че крайният срок за записване е до 16 юли понеделник/.

Добавете Вашия коментар

TOP