Самодейци от 8 държави ще вземат участие на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува"

15 Октомври 2018 | 08:33
0 коментара
Култура

Магията на фолклора ще представят хиляди самодейци от 8 държави на сцената в село Микрево, община Струмяни.

Юбилейното петнадесето издание на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" ще събере и много гости, които ще се насладят на богата и атрактивна програма във фестивалните дни от 19 до 21 октомври. 

Участници от България, Беларус, Украйна, Молдова, Сърбия, Гърция, Унгария и Словакия  ще се надпяват и надиграват. За зрителите остава удоволствието от чутото и видяното, от неповторимата атмосфера на този емблематичен за Югозападна България фестивал.

Първият фестивален ден ще започне със сувенирна изложба "Малешево пее и танцува", подредена във фоайето на читалището в Микрево. Вечерта ще предложи вълнуващ концерт-спектакъл на български и чужди ансамбли. Кулминацията е запазена за изпълненията на Студентски танцов ансамбъл при ЮЗУ "Неофит Рилски" и за концерта на Йордан Митев с оркестър от Македония.

Официалното откриване ще е на 20 октомври, когато кметът на общината - Емил Илиев, ще посрещне официалните гости в Народно читалище "Братя Миладинови" в Микрево под звуците на мандолинен оркестър "Стефан Борилов" от Сандански. 

Вечерният концерт е с участието на чужди фолклорни ансамбли. Доброто настроение ще продължи до късно, когато на сцената ще излезе Ансамбъл "Чинари", а народният певец Иван Дяков ще подари на всички китка от най-обичаните македонски песни.

Последната фестивална вечер ще е време за награди – ще бъдат отличени лауреатите. След това ще има концерт-спектакъл на наши и чужди ансамбли. Финалът на музикалното събитие ще има честта да постави Фолклорен танцов театър „Найден Киров”-Русе.

Добавете Вашия коментар

TOP