Само седмица след като бе открит Лот-4 на АМ "Струма" се появиха дефекти по асфалта

06 Август 2015 | 18:57
0 коментара
Общество
Само седмица след като бе открит Лот-4 на АМ Струма се появиха дефекти по асфалта

Асфалтовата настилка, положена преди седмица на Лот-4 на АМ "Струма" се напука и накъса в началото на магистралата.

Дефектът на пуснатата преди седмица магистрала при продължаващи строителни работи се появи в самото начало на Лот-4, където пътуващите за Петрич и Мелник слизат от старото трасе на Е-79, за да продължат в съответните направления.

Миналия петък участъкът бе открит в присъствието на премиера Бойко Борисов, шефа на АПИ Лазар Лазаров и регионалния министър Лиляна Павлова.

Лот-4 на АМ "Струма" бе проектиран и дублира старото трасе на ГП Е-79 след пътния възел Петрич – Мелник. В момента се е напукало ухото, с което се слиза от новопостроения пътен възел, който дефакто е началото на магистралата на Лот- 4. Дефектът е в платното на тези, които слизат от края на Е-79 и началото на Лот-4, за да излязат на стария път Мелник – Петрич. Поражения в лентата, по която идващите откъм Мелник и Петрич и поемат по Лот-4 няма.

Така дефектът се е получил най-вероятно заради факта, че по мястото преминават тежки товарни автомобили, отбиващи се за Петрич и ГКПП Златарево на българо-македоската граница, както и от горещините. Температурите в района от месец не падат под 40 градуса

Новата асфалтова настилка с дебелина от 12 см е положена върху старата, тъй като това ухо съществува още от времето на Е-79. Новата настилка се разточва буквално като тесто по твърдата основа. Станала е на бабуни и се е разкъсала. В момента около ухото на пътния възел са разхвърлени мантинелите, настойките, за които все още не са поставени. В момента фирма "Агромах" поела договора на гръцката "Актор" поставя баластра между двете платна – това, по което се излиза по магистралата и това, по което всеки влиза в нея. Поради тези два факта – поставяне на мантинели и попълването на ивицата между двете платна означава само едно, че това е съоръжение или пътен възел от Лот-4.

В момента на мястото се очаква да пристигне пресаташето на "Агромах", която да обясни, че това е временно съоръжение. Още при пуска миналия петък Лазар Лазаров обясни, че пускът на Лот-4 е по молба на премиера Борисов, за да се разтовари трафикът през Петрич, а пътуващите в посока Гърция да ползват тези 15 км от АМ "Струма", въпреки че ремонтните работи ще продължат до 11 септември, когато се очаква издаването на акт 16 на Лот-4. /БГНЕС/снимка :Офнюз

Добавете Вашия коментар

TOP