Сачева: Правителството на Борисов ще изкара пълния си мандат

13 Юли 2020 | 11:22
1 коментара
Общество

Христо Иванов беше министър в едно от правителствата на Бойко Борисов беше и вицепремиер в служебното правителство, със сигурност е имал възможност да реагира по случая „Росенец“ и „Лукойл“, коментира министърът на труда и социалният политика Деница Сачева в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

"Не отричаме че има хора, които не харесват правителството, че има недоволни и хора, които са на протестите, защото вярват, че може да има по-добро правителство. Нека да не си затваряме очите, че със сигурност има провокатори и хора, които целят да има напрежение", каза министърът. 

"Презумпцията, че никой не харесва правителството е погрешна. В рамките на този кабинет има хора, които вършат изключително добра работа и полезна за обществото", отбеляза тя.  

„Идеята, че всички мразят ГЕРБ е неправилна постановка. В този смисъл симпатизанти и членове на партията отдавна искаха да изразят своята подкрепа. Ескалацията на напрежението в петък не е по вина на управляващата партия. В първите редици имаше само жени, колко пъти полицаите свалиха своите каски и се опитаха да има деескалация на напрежението", припомни Сачева.  

На дневен ред е пандемията и икономическите мерки, които трябва да бъдат предприети и как ще изкараме зимата, коментира Деница Сачева. 

„Със сигурност ще има увеличаване на безработицата през октомври – ноември, ще има и здравно напрежение с други грипни вируси. Нека си представим в какъв хаос ще вкараме държавата, само защото някой е решил, че предсрочните избори само 6 месеца преди редовните, са панацея“, каза Сачева. 

Това, което правим е да намаляваме хаоса и да създаваме повече ред и диалог, категорична беше Сачева. 

Правителството на Борисов ще изкара пълния си мандат. Фокус е не оставка, а работата. Не се страхуваме от служебен кабинет на Румен Радев, каза тя. 

Нека да помислим какво ще прави един служебен кабинет през зимата, когато трябва да се вземат трудни решения, попита още Сачева.

Добавени коментари

Друго мнение публикува:
13 Юли 2020 | 13:42
БОРИСОВ НЯМА ДА ИЗКАРА МАНДАТА СИ!!! От кога другарко Сачева, научи и запя тази песен? До не отдавна съм те слушал да пееш съвсем друга.Ти си достойна за "Пайнър"!

Добавете Вашия коментар

TOP