С викове "МАФИЯ" недоволни окупираха кметството в Сандански тази сутрин! Протестиращите: Главният архитект и кметът се държат, като мутри и търсят подкупи

15 Ноември 2017 | 16:55
2 коментара
Общество

С викове "МАФИЯ" недоволни граждани окупираха тази сутрин кметството в Сандански!

Протестиращите: Главният архитект и кметът се държат, като мутри и търсят подкупи!

Драг Далас ЕООД има съгласуван проект от АПИ за изграждане на частна отбивка с наши средства за достъп до АМ "Струма".

"Комплексът работи от над 20 години и има ресторант, хотел и бензиностанция. Инвестицията ще бъде за няколко милиона евро с участие на Швейцарска фирма, ще се открият поне 50 нови работни места ще се плащат данъци, но кметът и главният архитект гледат само тяхната лична печалба и не ги интересува общината и хората", каза пред Pirinsko.com Румен Анастасов, собственик на фирма Драг Далас ЕООД.

По думите на Анастасов, всеки ден политиците от София говорят, как ще подпомагат малкия и средния бизнес, за да може и младите хора да не напускат родината ни, а в същото време такива нагли общинари съсипват бизнеса в името на тяхната лична печалба и загуби за хората. 

"Трябваше да съгласуваме проекта и с общината и там започна рекета от главния архитект и кмета. Държат се като мутри и търсят подкупи. Не ни приемат документи, нарочно ги губят и ни карат пак да ги представяме. Сградата на ресторанта е изтрита от регистрите им през 2014г., въпреки, че имаме подновен лиценз за ползването му от 2016г. Сега я нанесоха пак след един месец чакане. Главният архитект ни заплашва, че няма да ни разглежда документите и ни гони от общината все едно е на баща му", оплака се още Румен Анастасов.

Припомняме, че рано тази сутрин собственикът на мотел „Драг Далас“, намиращ се на главен път Е-79 край Сандански, Румен Анастасов заедно със семейството и екипа си, блокира входа на община Сандански.

Зорка и Румен Анастасови заедно с още 40 човека не позволиха на кмета на общината Кирил Котев да влезе в сградата. Наложи се кордон от полицаи да помогне на градоначалника да стигне до работното си място.

Причината за окупиране на общинската сграда е искането на Румен Анастасов при строежа на новата отсечка на АМ „Струма“ да се направи отбивка, която да свързва магистралата с неговия мотел. Анастасов твърди, че има всички необходими документи, но архитектът на община Сандански отказвал да сложи подписа си.

Кметът Кирил Котев заяви, че ще говори по проблема с Румен Анастасов не на четири очи, а в присъствието на компетентни лица.

Кметът на община Сандански Кирил Котев с официално изявление за днешната атака на собственика на „Драг Далас“.

По повод състоялия се протест днес на 15.11.2017 г. пред сградата на Общинска администрация Сандански изразяваме следното становище:

Уважаеми граждани,

Община Сандански подкрепя и с всички законови действия подпомага всяко инвестиционно намерение на територията на общината, като същевременно е длъжна да спазва законите в Република България.

Конкретният казус, предизвикал недоволството на група граждани е инвестиционното намерение на г-н Анастасов, управител на „Драг Далас“ ЕООД за издаване на Разрешение за строеж за изграждане на пътна връзка – вход и изход към АМ “Струма“ за обслужване на съществуващ търговски крайпътен комплекс /бензиностанция, мотел и паркинг/ в местността „Поручик Минков“, землище на с. Плоски.

В Общинска администрация Сандански е депозирано заявление с вх.№ 94-С-2244/25.10.2017 г. за издаване на разрешение за строеж, към което не са приложени всички изискващи се документи съобразно Закона за устройство на територията и другите специални закони, относими към този вид административно производство.

По този повод с писмо изх.№ 94-С-2444(1)/30.10.2017 г. г-н Анастасов лично е уведомен за установените пропуски в представените документи, като е получил и цялата внесена документация. В общинска администрация постъпва ново заявление с вх. №94-С-2295/01.11.2017 г. за същото инвестиционно намерение, което отново не е окомплектовано с необходимите документи, съобразно законовите изисквания.

Предвид тази фактическа обстановка община Сандански отново е поставена в невъзможност да удовлетвори искането и с писмо изх. №94-С-2295(1)/13.11.2017 г. г-н Анастасов е уведомен, че то не може да бъде изпълнено до отстраняване на констатираните пропуски.

Без да навлизаме в детайли, споменаваме малка част от липсващите документи –разрешение за специално ползване на пътя чрез изграждане, издадено от Агенция пътна инфраструктура, Подробен устройствен план – Парцеларен план, тъй като пътната връзка засяга имоти земеделска земя, Решение на Общински съвет Сандански за засягането на полски път на община Сандански и др.

Общинска администрация Сандански заявява, че няма да позволи под какъвто и да е натиск да нарушава законовите разпоредби.

           

 

            КИРИЛ КОТЕВ

            Кмет на община Сандански

Добавени коментари

ГРАЖДАНИН публикува:
16 Ноември 2017 | 07:51
КАКВО РЕШЕНИЕ МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ЕДНА МАРИОНЕТКА БЕЗ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ.ИЗБРАХМЕ СИ ГО НИКОЙ НЕ НИ Е ВИНОВЕН.ТЕПЪРВА ЩЕ МУ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ
запознат публикува:
16 Ноември 2017 | 07:28
Котев за да се допусне такъв цирк пред общината вероятно и ти имаш вина истината е някъде по средата. Тази грозна сцена с викове и трансперанти се прави тогава, когато обществото недоволства, което означава, че кмета Котев е изпуснал юздите в община Сандански.

Добавете Вашия коментар

TOP