С валежи следобед времето напомня за края на лятото

26 Август 2018 | 08:57
0 коментара
Общество

 Днес се очаква промяна на времето, която да напомни, че лятото започва да си отива.

Ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над западните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В четири области в западна България има предупреждение за по-обилни валежи. Очакват се температури до 36 градуса, а край морето ще бъде по-прохладно - 27-29 градуса заради източния вятър. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като по-значителна ще е в планинските райони. 

В началото на следващата седмица ще започне по-съществена промяна на времето.

Причината е обръщане на вятъра от запад-северозапад.

В понеделник в Западна България температурите ще се понижат, очакват се превалявания, докато на изток през по-голямата част от деня ще остане все още горещо и предимно слънчево; по-късно през деня и на отделни места в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури.

Във вторник ще се понижат температурите и в югоизточната половина от страната. Ще е ветровито, с променлива облачност и на отделни места с превалявания от дъжд.

От сряда температурите ще започнат отново да се повишават. Лятото ще се завърне, очакват ни до 30-35 градуса. Валежи няма да има.

 

Добавете Вашия коментар

TOP