С тържествена церемония днес бе открит новия спортен комплекс „Спартак” в симитлийското село Крупник

30 Юни 2014 | 18:00
0 коментара
Общество

С тържествена церемония, молебен и водосвет беше открит новия спортен комплекс „Спартак” в село Крупник. Лентата прерязаха двамата домакини на събитието –  кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на Крупник Григор Дуев. Ремонтът на стадиона започна през 2012 година. Реконструкцията за 1 765 390,25 евро се финансира по проект „За младите хора и тяхното бъдеще”, реализиран съвместно между общините Симитли (България) и Неа Зихни (Гърция).

Новият стадион-бижу  разполага в момента с капацитет от  800 седящи места, 4 коридора писти с тартанова настилка, фитнес център, система за видеонаблюдение,  лекарски кабинет, модерни съблекални, рехабилитационен център, алея за инвалиди, паркинг за автомобили и още много екстри.

Предстои да бъде изграден сектор за гости, както и да се направят подбрения върху терена.

Очаква се спортното съоръжение да получи лиценз за мачове от „Б” група, за да може отборът на Септември (Симитли) да играе домакинските си мачове на него, тъй като започна ремонт и на стадиона в Симитли.

 

Кметът на Симитли Апостол Апостолов пожела от този стадион да тръгнат следващите големи спортни звезди на България, по-големи от местните знаменитости

 Георги Георгиев-Карчо, който е ставал шампион с Левски и Мартин Тошев, играл за другия роден гранд ЦСКА. На официалното откриване на стадиона присъстваха още общински управници,  спортният директор на Септември (Симитли) Радослав Митревски, защитникът Ивайло Иванов –Папен, който също е от Крупик, домакинът на отбора Иван Терзийски и много гости.

Добавете Вашия коментар

TOP