С турнир по тенис на корт и турнир по мини футбол , община Петрич откри официално спортните прояви посветени на празника на града „Гергьовден”.

26 Април 2016 | 13:48
0 коментара
Общество
С турнир по тенис на корт и турнир по мини футбол , община Петрич откри официално спортните прояви посветени на празника на града  Гергьовден”.

С турнир по тенис на корт и турнир по мини футбол , община Петрич откри официално спортните прояви посветени на празника на града „Гергьовден”, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

19 футболни отбори излъчени от фирми и учреждения участват в турнира по футбол на малки врати за купата на Кмета на община Петрич. Тази година е шестото му издание. При откриването на работническия турнир кметът Димитър Бръчков отчете, повишеният интерес към проявата и допълни, че не толкова играта и техниката на терена, колкото колективното включване извън работните места дават заряда на турнира. „ Пожелавам спортсменско поведение , много точни попадения и по-малко съдийски санкции”, каза кметът на Петрич Димитър Бръчков. Турнирът по мини футбол за купата на Кмета ще приключи на 05.05. в навечерието на празника на Петрич, „Гергьовден”. Финалистите ще бъдат наградени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

40 тенисисти от България и Република Македония се включиха и в традиционния турнир по тенис на корт за купата на община Петрич. Представителите в турнира на града домакин бяха 12 състезатели. Участие в надпреварата записаха и тенисисти от гр. София, гр. Враца,гр. Перник,гр. Гоце Делчев, гр. Банско и  гр. Хаджидимово. Сериозен интерес към турнира по тенис на корт проявиха тази година и състезатели от гр.Скопие, гр.Щип, гр. Прилеп, гр. Струмица и гр. Кавадарци, Р Македония.                                                                                             

След оспорвани срещи до финала стигнаха Тома Пойрязов от гр. Петрич и Панче Арсов от гр. Щип, Р Македония.                                                   

С резултат 9:3 гейма първото място защити играчът от гр. Щип. Наградата – тенис ракета Willson /ракетата, с която играят Григор Димитров и Кей Нишикори/ и Купата на Петрич връчи лично кметът на общината Димитър Бръчков. Председателят на ОбС Петрич Георги Динев награди Тома Пойрязов от гр. Петрич, заел почетното второ място в надпреварата.

С турнир по тенис на корт и турнир по мини футбол , община Петрич откри официално спортните прояви посветени на празника на града  Гергьовден”.

Добавете Вашия коментар

TOP