С решение на РИОСВ Благоевград! Сагата със скандалната бензиностанция на „Сакса“ приключи!

09 Март 2018 | 13:11
0 коментара
Бизнес

Фирма „Сакса”ООД, собственост на бившия столичен полицай Атанас Димов и синовете му Светозар и Крум, започва работа по изграждане на тръбен сондажен кладенец в Промишлената зона на Благоевград. Благодарение на него ще осигурява вода за автомивката си в придобилата скандална известност бъдеща бензиностанция с газстанция, метанстанция и търговска част.

Съоръжението ще бъде  с дълбочина 30 метра и ще осигурява по 11,6 куб.м вода на ден, или 4234 кубика на година.

Това става възможно, след като РИОСВ – Благоевград най-после издаде дългоочакваното разрешително на фирма „Сакса“ ООД за изграждането на кладенеца.

През лятото на миналата година Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ също обяви намерението на инвеститора да построи в част от двора на бившия Текстилен комбинат бензиностанция като допустимо спрямо Плана за управление на речните басейни.

На 27 февруари т. г. и РЗИ – Благоевград даде картбланш за започналото всъщност доста отдавна строителство, като прецени, че за инвестиционното предложение няма необходимост от извършване на оценка за въздействие на околната среда, тъй като от здравно-хигиенна гледна точка нямало основание да се предполага възникване на здравен риск за хората.
 

„Сакса” ООД е на бившия столичен полицай Атанас Димов и синовете му Светозар и Крум е регистрирана в гр. Долна баня с уставен капитал от 500 000 лв. и основна дейност търговия на едро и дребно с петролни продукти.

Тя се прочу като една от двете фирми, зареждали през 2016 г. с гориво бензиностанциите на депутата Веселин Марешки, който изкара цялата си предизборна кампания с твърдението, че продава най-евтиното гориво в страната.

Фирмата стартира бизнеса си с една цистерна гориво, през 2013 г. купи срещу 800 000 евро 2 бензиностанции, а днес има десетки бензиностанции в цялата страна и държи над 40% от пазара на едро на бензин в страната и 25% от пазара на едро на евродизел.

Добавете Вашия коментар

TOP