С решение на ОбС! Изографисват северната стена на храм "Св. Троица" в Банско за 35 120 лв.

30 Ноември 2018 | 09:59
0 коментара
Политика

Общинският съвет в Банско одобри предложението Общината да отпусне  допълнителни финансови средства в размер на 35 120 лева за довършване  изографисването  на северната стена на храм ”Св.Троица” гр. Банско.

Сумата ще бъде предоставена под формата на  дарение на Неврокопската Света Митрополия. В тази връзка  местния парламент упълномощи кмета Георги Икономов да сключи договор за дарение за горепосочената сума.

За изографисването на северната стена на храма вече са отпуснати  85 680 лева, но остават още 76 кв. м., които не са  довършени, а гласуваните вече  средства не са достатъчни.

Местният парламент  даде съгласие за отпускане и на финансови средства в размер на 450 000 лева  за културните събития и фестивалите, които се организират в Банско и са  предвидени в Културната програма на Общината  за 2019г. Средствата ще бъдат предвидени в бюджета на курорта за следващата година. 

На сесията бе одобрен и съставът на комисията, която ще  проверява декларациите на общинските служители  по чл.35 ал.1 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. С пълно единодушие Общинският съвет прие предложения  от  кмета Георги Икономов тричленен състав.

В него влизат общинските служители Десислава Хаджидимитрова, директор Дирекция „ Административно обслужване“, която ще бъде председател, юрист консултът на общината Риса Хаджипопова- секретар и  главния  експерт „Чавешки ресурси“ Ева Проева- редовен член на комисията. Секретарят  на община Банско  Иван Кадев влиза в състава й като резервен член.

Комисията ще има за задача да извършва проверки на  декларациите по ЗПКОНПИ на служителите в Общинска администрация- Банско и кметство Добринище, както и  да изготвя доклади за извършените проверки.

Добавете Вашия коментар

TOP