С пореден фалстарт започна делото срещу Венци Мишката и аверите му

11 Юни 2019 | 20:57
1 коментара
Общество

С пореден фалстарт започна делото за умишлен палеж срещу Венцислав Сотиров – Мишката и неговите авери Спас Покровнишки - Цръката и Николай Атанасов - Малкия.

Причината за провала на днешното съдебно заседание стана това, че Спас Покровнишки се яви без аквокат и поиска да му бъде назначен служебен защитник. Това обаче се случва за втори път, поради което адвокатът на Мария Цветанова, вдовица на 
Кирил Цветанов- Буята, изрази недоволство и заяви, че делото се шиканира.

Делото бе отложено за друга дата.

Според обвинението криминално проявеният благоевградчанин Спас Покровнишки е изпълнил огнената поръчка на Венцислав Сотиров – Мишката да запали 4 автомобила на  хора от бизнес кръга на благоевградския ресторантьор Красимир Николов, Иван Кюров и покойния кримибос Кирил Цветанов- Буята. 

В периода от  05.07.2014 г. до 22.08.2014 г.  той бил уговорен от В. Сотиров и Н. Атанасов да запали чуждо имущество със значителна стойност. С обещание за парична облага Спас Покровнишки бил склоняван да залее със запалителна течност автомобилите  и да предизвика горене чрез въздействие с открит пламък. За тази „работа“  щял да получи по 1000 лева за всяка запалена кола.

В периода от 14.07.2014 г. до 22.08.2014 г. Благоевград са запалени четири автомобила – „Мерцедес С 220 ЦДИ“, „Мазда 2“, „Пежо Партнер“ и „Рено Меган“, собственост на Иван Кюров, на дъщерята на Красимир Николов – Павлина, на вдовицата на Буята – Мария, и на нейния баща Аспарух Благов.

Общата стойност на унищоженото чуждо имущество възлиза на 21 530 лева. Всичките палежи били извършвани през нощта. 

Добавени коментари

Външен публикува:
12 Юни 2019 | 05:42
ЕЕй, всички сте такива у градо, държите се така, като че утре нема да се видите.. Изтепайте сее.

Добавете Вашия коментар

TOP