С МУЗИКА НА ПЪТ: Иван Дяков се застяга за турне в САЩ и Канада, пее в 8 града с дъщеря си Ивана

19 Февруари 2019 | 11:55
0 коментара
Култура

Обичаният народен певец Иван Дяков се подготвя за дълго турне в САЩ и Канада.

Многократният лауреат на фестивала "Пирин фолк" обаче няма да пътува сам - на обиколката зад океана ще го придружава неговата дъщеря Ивана, която наследи таланта му и е сред обещаващите млади народни изпълнители. 

Турнето на баща и дъщеря започва в предпоследния ден на март, но Дякови вече подготвят специален репертоар, с който да зарадват зажаднелите за автентична българска народна музика свои съграждани в Америка.

Засега са планирани 8 концерта, но има вероятно концертите да нараснат. Турнето започва в Чикаго на 30 март, ден по-късно Дякове ще пеят в Детройт. Градовете за 3, 5 и 6 април са съответно Лас Вегас, Денвър и Торонто, а на 12, 13 и 14 април - Калгари, Монреал и Маями.

Зад гърба си Иван Дяков има над 10 издадени албума, един от тях - "И весел е мегданът" е дуетен с неговата дъщеря. CD-то включва 12 трака, част от които съвместни песни на обичания изпълнител и неговата дъщеря, а други са самостоятелни. Дуетните заглавия са "Сред село, на мегдана", "Моме, Калино", "Съдбата се повтаря", "Великден" и "Речеш ли да се ожениш".

Народният певец е роден през 1953 г. в крайграничното малко градче Хаджидимово, сгушено между Родопа и Пирина. Носител е и на голямата награда за принос в популяризирането на македонската песен на фестивала "Македония фолк". 

Дъщерята на народния певец, Ивана, бе абитуриентка преди две години, след като завърши Националната хуманитарна гимназия в Благоевград. 

Добавете Вашия коментар

TOP