С ЮБИЛЕЙНИ КАЛЕНДАРИ И ТРИКОЛЬОРНИ ЛЕНТИ ДЕТСКИ ПАРЛАМЕНТ ДАДЕ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ НА СИМИТЛИЧАНИ

09 Октомври 2017 | 13:35
0 коментара
Култура

Урок по родолюбие предадоха учениците от детския парламент начело с кмета Магдалена Тасева по случай 105-тата годишнина от Освобождението на Симитли от турско робство.

Честит празник Симитли, заявиха учениците, които преминаха през всички институции, магазини, заведения и централни улици на града и подариха на хората специално направени за случая юбилейни календари.

Всички празнуващи симитличани- децата закичиха с трикольорна лента, близо до сърцето, която да напомни на всички за великото дело на освободителите на Симитли. Най-щастливи от подаръците бяха децата от Детска градина „Радост“, които заедно казаха „Честит празник, Симитли“.

Първи трикольор на ревера си получи кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, който пожела на всички симитличани честит празник и не забрави да отбележи, че родовата ни памет не трябва да спира да си спомня за освободителите.

Учениците приканиха всички симитличани днес да бъдат в 18:00 часа пред паметника „100 години свобода“, където ще бъдат отбелязани и честванията на 105-тата годишнина.

Кметът на общината Апостол Апостолов, общински съветници, представители на институции и граждани ще положат венци и цветя на признателност. Почетен караул ще бъде строен пред паметника по случай 105-тата годишнина от свободата на Симитли.

Военнослужещи от военно формирование 56 040 – Благоевград, заедно с граждани и гости ще отдадат почести пред героите- освободители. Ученици от СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Симитли ще участват в празничния ден. Те ще разкажат най-важните моменти от историята на Пиринска Македония.

Всички присъстващи ще преклонят глава и ще коленичат пред подвига и саможертвата на хиляди знайни и незнайни войни, дали живота си да бъдем свободни.

Добавете Вашия коментар

TOP