С юбилеен концерт на Донка Хаджиева завърши "Добринищко лято 2020"

05 Септември 2020 | 22:59
4 коментара
Общество

С юбилеен концерт 50 години творчество на сцената на 67-годишната Донка Хаджиева завърши фолклорната поредица "Добринищко лято 2020".

За девета поредна година в град Добринище се проведе фолклорната поредица „Добринищко лято 2020“. Въпреки противоепидемичните мерки всяка събота през месеците юли, август и първата половина на септември фолклорна среща си даваха песента и танца на площада в града.

Жителите и гостите на града се докоснаха до завладяващи колоритни картини от пъстрата палитра на фолклорната съкровищница. Магия с дъх на песни и ритми, дантела от хора и танци, пъстрота от носии с багри и цвят на дъга.

Атмосферата на Добринищко лято беше уникална, всеки концерт завършваше с кръшни хора под патронажа на Ани Парапунова, секретар на читалището в град Добринище.

Кметът на Добринище Петър Галчев се обърна с поздрав към Донка Хаджиева, жителите и гостите на града:

"Уважаеми съграждани и скъпи гости на Добринище, щастлив съм,че така приключи деветото издание от поредицата "Добринишко лято ". Центъра отново преливаше от мелодични фолклорни песни и завладяващи народни танци. Искрени благодарности на славея на Добринище Донка Хаджиева, която вече 50 години пази, развива и популяризира нашият фолклор. Изразявам възхищението си от Вашият талант! Вашето име заема достойно място сред творците на Добринище, които носят духовността на времето и я предават на идните поколения. Изразявам уважение и признателност на многобройните Ви приятели и почитатели към Вашата личност! Половин век себеотдаване на сцената! Желая Ви здраве, нови щастливи мигове и споделена радост в следващите години на ползотворен живот. Честит юбилей".

Добавени коментари

Само да попитам публикува:
06 Септември 2020 | 14:46
Добринишкият кмет дали научи още някоя буква или си остана с първите 13,които си знаеше от време оно? Мина доста време и дано да е изкарал някой допълнителен курс по ограмотяване.
Пак от мен публикува:
06 Септември 2020 | 13:24
Хахахаха...кой от Банско ще избере Икономов за депутат???Колкото и за кмет го избрахме последния път!Тя партията на Цветанов парламент няма да види,вие Гошо депутат направихте.Не се излагайте де!
Отговор: публикува:
06 Септември 2020 | 10:35
Ами те защо се разделиха? Защото не можаха да се разберат кой е по-,по-,най-...Веднъж "назначил го" Икономов за депутат,Сашо се взе на сериозно и започна да му бърка,където "не бива".Сега остана сам и си мисли,че по-голям от него няма.Ама в Добринище.Затова от там кмета Галчев ще го издигне за депутатин.Успех,Саше-е-е! Ние от Банско ще си изберем Икономов,та да се биете в парламенто.
До Сашо Мацурев публикува:
06 Септември 2020 | 10:19
Сашо,защо не беше на закравинето на фестивалното лято в Банско,а пак в Добринище се буташ?Ти от Банско ли си или от Добринище?Не знам с какви очи ще обикаляш по Банско преди изборите да агитираш хората.Ама и ти си като бившия ти ментор(Икономов) - нагъл и безочлив до безкрай!

Добавете Вашия коментар

TOP