С грижа за хората! Кметът Кирил Котев осигури фелдшери за 38 населени места в община Сандански

22 Октомври 2018 | 16:10
2 коментара
Общество

По инициатива на кмета на община Сандански – Кирил Котев, в 38 населени места в община Сандански, медицинско лице посещава местните жители за извършване на безплатни медицински прегледи.

Още от откриването на мобилния център за здравно –социални услуги, кметът се ангажира с увеличаване на обема на предлаганата здравна грижа за хората. През 2017 година фелдшерите бяха двама. В момента фелдшерите са четирима и здравната услуга се надгражда всяка година.

Интересът е голям, поради невъзможността на по-възрастните и тежкоболни хора да пътуват до град Сандански или по-големите населени места. Фелдшерите търпеливо и по график приеха всеки един от хората, а днес лично на място по време на прегледите, пристигна и кмета Кирил Котев, които изслуша мнението на хората за здравната грижа и техните нужди.

За всички фелдшери са осигурени помещения, където те спокойно извършват преглед, мерят кръвно налягане, кръвна захар и други манипулации. Медицинското лице, извършва и домашно посещение.

По изготвения график днес Медицинското лице посети 4 населени места – Спатово, Хотово, Зорница и Лозеница.

Утре – 23 октомври, прегледи ще се извършват в с. Ново Ходжово и с. Пиперица.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев сподели, че „ Инициативата цели всички населени места на община Сандански да бъдат обхванати и да се осигури равен достъп на всички хора до здравни грижи“.

Поради големият интерес и нуждата на хората от медицинско лице ще бъде изготвен график, по който един ден от седмицата във всяко населено място ще идва медицинско лице, за да извършва безплатни медицински прегледи.

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
23 Октомври 2018 | 14:23
Исках да коментирам и тази статия на,но за съжаление коментарите са изключени,вероятно по желание на интервюираният! Мацурев,носи си топките бе или вече забрави къде си ги оставил!? http://pirinsko.com/deputatyt-ot-gerb-aleksandyr-macurev-za-2019-g-uvelichavame-parite-za-zdrave-s-490-mln-lv-a-bsp-izpolzva-problemite-v-sektora-za-politicheski-celi-52368.html
Бай Данчо публикува:
23 Октомври 2018 | 10:11
Поредната ПР акция на палячото Котев,платена с общински пари.Пари,събрани от всички нас!С тези си действия Кирето безусловно доказва,че регламентираното здравеопазване в Държавата-гроб никакво го нема.Тотален крах!Населението на община Сандански,плаща здравни осигуровки в НОИ,има ДжПи,а кмета в горното му качесто прави мобилни центрове за да здравеопазва,сякъш живеем в екваториална Африка,а не в европейска страна.Населението в Държавата -гроб е бедно,въпреки всичките напъни на еднокнижника да ни внуши ,че цъфтим,а пък хората не могат да си позволят качествено здравеопазване.Категорично съм против користно и нерегламентирано да се похабяват общински средства за безумята на Кмета.Утре какво ще направиш,Кмете?!Ще изпратиш зъболекари с щлещи и хирурзи с операционни в палатки?А?Ти,Кмете,местната еманацията на сгромолясаната стабилна държава!Колкото по бързо България се осободи от това крадливо, лъжливо,лицемерно управление,толкова по-добре!

Добавете Вашия коментар

TOP