С два нотариални акта за собственост се оказва имот от 12 дка над с. Еленово, в който общински съветници и футболисти ще строят 17 вили

18 Октомври 2021 | 21:47
6 коментара
Общество
С два нотариални акта за собственост се оказва имот от 12 дка над с. Еленово, в който общински съветници и футболисти ще строят 17 вили

С два нотариални акта за собственост се оказва имотът над с. Еленово, в който нов квартал със 17 вили се готвеха да застроят капитанът на ФК „Пирин“ Н. Бодуров, защитникът в „Литекс“ Пл. Николов, общинският съветник от БСП Иван Станчев и фирма „Уник Голд Груп“ ЕООД, която до 1 юни бе на съветника в ОбС – Благоевград Бисер Стойчев. В сигнал до ДАНС, Специализираната прокуратура и полицията в София благоевградският бизнесмен Ивайло Станков иска спешно разследване как имотът му от 12, 394 дка се е оказал с още 4-ма собственици, без изобщо да го е продавал, нито да е извършвал каквито е да са сделки със земята си.  Нотариалният акт на Станков за нивата в землището на с. Еленово е с дата 10.02.2017 г. В жалбата си той посочва, че през август 2017 г.  започнал да събира документи да внесе в общината искане за изработване на ПУП – план за застрояване, но останал шокиран, като разбрал, че за неговия имот вече има предприети такива действия, но от други лица, които незнайно как са се сдобили с нотариален акт.

„Разбрах, че лицата Георги Ставрев и Борислав Борисов Ризов са подали заявлението за изработване на ПУП-ПЗ, като са се легитимирали като собственици на моя имот с нотариален акт за покупко-продажба от 15.03.2017 г. Снабдили са се с него със съдействието на общинския съветник Бисер Аспарухов Стойчев в качеството му на пълномощник. Моят нотариален акт е от 10.02.2017 г., а аз не съм продавал имота си на никого и не съм се разпореждал с него по друг начин. Незнайно как новопоявилите се „собственици“ са успели да се снабдят със скица и са започнали действия пред община Благоевград за изработване на ПУП-ПЗ. Още тогава подадох жалба до кмета на общината, но нито той, нито Общинската администрация предприе каквито и да са действия да разнищят случая“, обясни Ив. Станков. Той разказа, че наскоро се появил купувач на имота му, но като започнал да се снабдява с актуални документи, установил, че вече има не двама, а 4 нови нотариални акта и нови собственици.  Кандидат-купувачът се отказал от сделката, след като от публикация във вестник „Струма“ в началото на септември разбрал, че имотът е собственост на хора, „силни на деня“, и решил да не си създава допълнителни главоболия.

Любопитно е, че в една от извадените справки Станков се натъкнал на нова трансформация, имотът му вече фигурирал под друг кадастрален номер, но на документа като стар номер се посочвал този, който е на неговата скица от службата по земеделие .Там, както и в  благоевградския териториален кадастър като собственик на имота фигурира неговото име, а като основание е посочен нотариалният му акт.

Оказва се, че общинският съветник Бисер Стойчев е бил собственик и управител на „Уник Голд Груп“ ЕООД  на 17.10.2017 г., по времето, когато дружеството се сдобива с ½  идеални части от имота.

На 1 юни тази година Б. Стойчев прехвърля фирмата си на Ивайло Митев, собственик на „ Екстра колор“ ЕООД и след прехвърлянето адресът на фирмата не е сменен и е запазен този на ул. „Полк. Дрангов“ 67, където живее общинският съветник. Б. Стойчев е и съдружник на Борислав Ризов, съсобственик на терена над с. Еленово,  в „Ален мак инвест 1“ ООД.

„Как, кой и на какво основание е издал последващите скици, в които аз не съм бил посочен като собственик на имота, като моя нотариален акт съществува в правния мир и не е отменен? Как са станали следващите продажби на имота ми и части от него и как той е разпродаден и аз вече не съм собственик, въпреки нотариалния ми акт?“, отговор на тези въпроси очаква Ивайло Станков от ДАНС, полицията и прокуратурата. Той настоява разследващите органи  да направят проверки как общински съветници и членове на комисии успяват да се снабдят с всякакви документи и да са разпореждат с чужда собственост.

„Ако при проверката си изискате справка от ОбС – Благоевград през мандатите като общински съветник  Бисер Стойчев в  кои комисии е участвал и участва, ще установите, че същият е бил в тези, занимаващи се със земеделските земи, тяхното преотреждане, възстановяване и т.н.“, отбелязва в сигнала си благоевградският бизнесмен, собственик на „Станков Трейд Метал“ ЕООД.

Припомняме, че в началото на септември в община Благоевград бе депозирано инвестиционно намерение от футболистите Н. Бодуров, Пл. Николов, съветникът Ив. Станчев и „Уник Голд Груп“ ООД в качеството им на собственици на терена от малко над 12 дка. В него те заявиха плановете си да построят 17 вили. Теренът е на 4 км от центъра на Благоевград с великолепна гледка.

Сигналът на Ивайло Станков е депозиран до разследващите органи в петък, дали до произнасянето им процедурите за издаване на разрешение за изработване на ПУП-ПЗ ще бъдат замразени и кой ще „изгори“ с имот, предстои да се разбере.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавени коментари

До Доне публикува:
19 Октомври 2021 | 13:56
Пачата Злата със сигурност е в играта, тая курва що народ завлече!
Доне публикува:
19 Октомври 2021 | 11:32
Нищо чудно и Злата да е замесена Те играят заедно
Дани публикува:
19 Октомври 2021 | 11:27
Как умело го врътнаха имота бил на леля му???
Бисер публикува:
19 Октомври 2021 | 06:39
Няма ли кой да ги вкара в затвора този грозник
Блг публикува:
18 Октомври 2021 | 22:22
Лъсна му на Бисер грозното гадното и долно присъствие в ОБС Благоевград
Блг публикува:
18 Октомври 2021 | 22:22
Лъсна му на Бисер грозното гадното и долно присъствие в ОБС Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP