С богата празнична програма посрещнаха Баба Марта в Благоевград

02 март 2020 | 10:25
0 коментара
С богата празнична програма посрещнаха Баба Марта в Благоевград

Граждани и гости на Благоевград бяха посрещнати от Баба Марта, която им разказа легендата за мартеничките и пожела здраве и късмет.

На празника присъстваха кмета на община Благоевград инж. Румен Томов и заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова.

Под ръководството на преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и с помощта на Баба Марта децата на Благоевград се включиха в ателие на открито и изработиха най-красивата мартеница, символ на здраве, щастие и дълголетие.

Младежите от Детски парламент – Благоевград изработиха и подариха мартенички на малчуганите, дошли да посрещнат Баба Марта.

Навсякъде по света хората посрещат пролетта с огромна радост и вълнение, но България е една от малкото държави, които празнуват нейното идване с толкова голям празник, изпълнен с традиции, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ.

На 1 март се отбелязва и денят на самодееца, празник, обединяващ хора с различни професии и социален статус, възраст и пол, но всички, водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство.

Община Благоевград и Народно Читалище „Никола Вапцаров 1866“ – Благоевград подариха пъстър пролетен концерт с участието на самодейни състави от Благоевград.


Добавете Вашия коментар!