С богата онлайн програма и много награди СУ Симитли отбеляза патронния си празник

14 Май 2020 | 11:43
0 коментара
Култура

В 107-годишната си история, училището в Симитли е посрещало своя патронен празник по различни начини - във времена на възход и във времена на трудности, на дъжд и на слънце, но за първа година то посрещна празника онлайн.

В днешният ден няма тържества и венци, но намирайки път към просветата, ученици и учители, заедно го посрещнаха виртуално, като с любов и смирение продължиха надвековната традиция.

Всяка година СУ „Св. Св.Кирил и Методий” отбелязва своя патронен празник на 11-ти май с богата празнична програма. Това, че ситуацията не позволява учениците да присъстват лично на честванията, не попречи те да участват в тях.

От ръководството на учебното заведение бяха подготвили различно отбелязване на деня на Светите братя Кирил и Методий. Тази година те празнуваха онлайн с песни и много награди.

Видео със записани рецитали, песни, онлайн-книжка с историята на гимназията и наградите на учениците през цялата година бе празничният урок днес. По случай патронния празник, учениците пяха, цитираха, писаха и рисуваха. В конкурс „Моето училище“, с рисунки, стихотворения и разкази, множество ученици взеха своите участие и награди.

Награди за заслужилите ученици от училището, които са донесли слава на него и на общината от различни конкурси във всякакви области връчи директорът на училището. Тя отличи със специална награда „Ученик на годината“ в различни области. В област природо-математически науки бяха наградени Любица Ортомарова, Мартин Гаврилов, Емил Ортомаров, в област езикова култура – Николай Мутавджийски, Милена Миленкова, Надя Петрова, Кристина Дреновичка, Ивайла Сандева, област изкуство – Христина Пенчева и Даная Данаилова, в областта на спорта – Елизабет Иванова, наградата „Златно сърце“ бе връчена на Благой Георгиев и групите по религия на г-жа Дафкова, г-жа Сотирова и г-жа Ашминова, в хуманитарната област бе награден Васил Достинов.

Всички наградени ученици и постиженията им можете да видите в галерията от снимки.

Добавете Вашия коментар

TOP