С близо 13% е намаляла престъпността в Пиринско през изминалата година

13 Февруари 2015 | 19:59
1 коментара
Общество

С близо 13% е намаляла престъпността в Пиринско през изминалата година. Това каза по време на годишния отчет на ОД на МВР-Благоевград зам.-главният секретар на МВР Георги Костов, който е бивш директор на благоевградската полиция.

По думите му разкриваемостта на престъпленията през миналата година се е увеличила с близо 46 %.

„Резултатите са изключително оптимистични и окуражителни. Този положителен прираст е регистриран при голям кадрови дефицит, заради командироването на много служители на границата, което буди адмирации към ръководството и състава на Областната дирекция на МВР в Благоевград”, добави Георги Костов.

Светлозар Лазаров също даде отлична оценка за работата на благоевградската полиция.

„След като директорът се издигна до зам.-главен секретар - това е още една добра атестация за Областната полицейска дирекция", изтъкна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Братовчед на Георги Терзиев, единият от убийците на бизнесмена Орхан Изиров, е задържан на ГКПП-Кулата за контрабанда на цигари. Това съобщи пред журналисти в Благоевград главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той бил шофьор на автобус, пътуващ по линията София – Солун. В тайници, монтирани до вратите на автобуса, са открити 420 хиляди къса контрабандни цигари. При последвала проверка в дома на шофьора, в Сандански, полицейските служители са иззели повече от половин килограм сух канабис и 200 литра крадена нафта. Поради близката родствена връзка между двамата се предполага, че фамилията им се занимава с разпространение на канабис и хероин.

„Убийството на Орхан Изиров ни заведе в своеобразна "фабрика за убийства" в Благоевград. Вижда се едно криминално предприятие – имат си транспорт, канали, хероин, канабис, оръжие, боеприпаси, логистика”, коментира Светлозар Лазаров.

Работата по случая продължава, за да се проучи до къде стига криминалната дейност на фамилията. Според Светлозар Лазаров случаят е показателен за „родова престъпност”.

Добавени коментари

Случаен публикува:
13 Февруари 2015 | 20:21
наблюдавайте си всички бивши кадри и престъпленията ще падна не с 15 % а такава ще е престъпноста в %

Добавете Вашия коментар

TOP