С акция "Хеликоптер" МВР спипа 306 с превишена скорост

11 Август 2018 | 16:44
0 коментара
Криминално

Само за 8 часа, с най-новата си акция с хеликоптер на Гранична полиция, МВР хвана 306 нарушения на магистрала "Тракия".

Вертолетът облита пътя до морето, а по магистралите и пътищата вътрешното ведомство пусна и цивилни полицаи, които докладват на униформените си колеги за джигити по аутобаните. 

306 нарушения са констатирани днес до 16 часа по време на специализираната полицейска операция за контрол на пътното движение. Проверени са 182 лица и 138 моторни превозни средства. Най-честото нарушение е за скорост, като констатираните случаи на превишаване на скоростните режими са 306, обобщи главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“, в Главната дирекция „Национална полиция“.

До 16 часа екипите са издали 30 фиша, 10 електронни фиша, 15 акта за установено нарушение и 5 принудителни административни мерки. На един водач е отнето свидетелството за управление на МПС, освен това са установени 12 лица от криминалния контингент, съобщиха от МВР.

Операцията започна тази сутрин. Акцент в нея са агресивните водачи, движещите се в пакет, шофиращите в аварийната лента. Проверки са предвидени за употреба на алкохол и наркотични вещества, на място екипите следят и за неправилно превозване на оръжие. Проверките в днешния ден са съсредоточени по автомагистрала „Тракия“. Те ще продължат и и дните дни, когато екипи ще има по основните пътни артерии на страната. Освен това водачите ще бъдат следени и от хеликоптер на ГДГП.

Добавете Вашия коментар

TOP