С 345 000 лв. ремонтират улиците в Благоевград и околните села

05 Април 2020 | 21:32
0 коментара
Общество

С публично наддаване община Благоевград ще избира фирми, които да ремонтират пътищата през следващата 1 година. Общата стойност на поръчката е 345 000 лв. без ДДС и визира запълването на дупки по асфалтовите настилки и пътищата на земна основа в града и общинските села.

Ремонтът на уличните настилки в Благоевград бе възложен през юни 2018 г. с тригодишен договор на местната фирма „Пиринстройинженеринг“ ЕАД,  като общата стойност на поръчката бе 898 291,16 лв. с ДДС. Въпреки че договорът касае 3-годишен период, цялата сума е изразходвана през 2018 и 2019 г., обясни съдружникът в „Пиринстройинженеринг“ Костадин Костов.

Новата поръчка е разделена на три позиции, като първата визира ремонт на асфалтовите настилки и пътищата на земна основа в общинските села и за нея се предвиждат 161 666 лв. без ДДС. Втората позиция е за 150 007 лв. без ДДС, с които да се ремонтират улиците в града, а третата е за 33 326 лв. без ДДС и е за ремонт на пътя Благоевград-Еленово-Делвино заради традиционно провеждащия се там кръг от националния планински автомобилен шампионат. Заради по-ниската сума под 50 000 лв. последната позиция ще се възложи с директно договаряне, за разлика от първите две.

Припомняме, че „Пиринстройинженеринг“ ЕАД със собственици  К. Костов и Ст. Стоев  от години печели общински поръчки за ремонт на пътните настилки. Миналото лято те спечелиха и поръчка за 535 414, 98 лв. с ДДС за  основен ремонт на улиците, включени в инвестиционната програма на община Благоевград за 2019 г. за цялостно полагане на нов асфалт по улиците „Плиска“, „Орцето“, „Ташко Малев“, „К. и Н. Хайдукови“, „Зарево“, „Омуртаг“, „Д. Йосифов“, „Ив. Лазаров“, „Порой“, „Елтепе“, „Чаталджа“ и „Влахина“ в с. Падеш“.

К. Костов информира, че по тази поръчка така и не се стигнало до подписване на договор, заради проточило се с месеци обжалване на избора на изпълнител.

Зам. кметът по строителството на община Благоевград инж. Е. Терзиев уточни, че на визираните за асфалтиране миналото лято улици не е правен ремонт на ВиК мрежата, затова в списъка за ремонти са включени улици, по които няма да се копае заради водопреносната мрежа след ремонтирането им.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP