С 202 000 евро по проект обновяват училището в Бабяк

31 Май 2018 | 10:35
1 коментара
Бизнес

Общинският съвет даде съгласие община Белица да кандидатства по Трансграничната програма INTERREG-IPA България-Македония с проект „Спестяване за успех“. Целта на местната власт е да обнови сградата на Основно училище „Свети свети Кирил и Методий” в село Бабяк.

„Постройката се нуждае от ремонт. Искаме да я ремонтираме, за да осигурим енергийна ефективност на сградата, ще направим нова парна инсталация, ще поставим и нова дограма”, заяви кметът на община Белица – Радослав Ревански.

Той увери, че общината има готовност при одобрение на проекта да предостави временни средства от собствения бюджет за възстановяване на средствата от програмата. Общата стойност на проекта възлиза на 472 803.93 евро /924 724.11 лева/, от тази сума 202 541.92 евро /396 137.56/ са за община Белица.

Проектът ще бъде изпълнен в подкрепа на действията на Общинския план за развитие 2014-2020 година, уточни градоначалникът.

Строителните работи в рамките на общинското имущество, включено в проекта, ще се извършват по предварително одобрени инвестиционни проекти. Общинският съвет разреши кметът Ревански и кметът на община Македонска Каменица да подпишат споразумение за партньорство и взаимно сътрудничество за изпълнение на проект „Спестяване за успех“ –„Saving for Success“.

Добавени коментари

Лютви Х. публикува:
27 Юли 2023 | 15:29
2023 | 11:03 Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ...Спасете Якоруда...помощ..

Добавете Вашия коментар

TOP