РЗС: Предизборните безумия на Тотев трябва да спрат!

23 Юли 2015 | 18:29
0 коментара
Общество
РЗС: Предизборните безумия на Тотев трябва да спрат!

Общинското ръководство на РЗС остро възразява срещу действията на кмета, свързани с незаконосъобразното отдаване под наем на ГУМ - Сандански и опита да се изразходват за предизборни цели 200 хил. лева за ремонт на тротоарите по главната улица.

РЗС счита, че това би сринало и малкия останал бизнес и би отнело и без това намалелите доходи на над 500 семейства от община Сандански, затова категорично се обявява против:

-поредния опит за отдаване на ГУМ без обществена дискусия, без правила и при липса на каквато и да било прозрачност;

-превръщането на ГУМ в китайски мол;

-ремонт на тротоарите, преди да са минали строително-монтажните работи по водния цикъл на града, преди да е проведено допитване за това каква да бъде цялостната визия на бул. "Македония" и преди да има нов градоустройствен план, съотносим към европроектите за новия програмен период 2015 - 2020 г.

Настояваме незабавно кметът и Общинският съвет да излязат с обща позиция, че прекратяват процедурите по отдаване под наем на ГУМ и обществената поръчка за тротоарите на главната улица.

Днес общинското ръководство на РЗС внесе и питане до кмета по ЗДОИ със следните въпроси:

1. Има ли изготвена тръжна процедура за ГУМ - Сандански и какви са заложените правила?

2. За коя дата и на какво основание е обявен търгът за отдаване под наем на ГУМ?

3. Какъв е профилът на целенасочено търсения от администрацията на община Сандански (и съответните дирекции) бъдещ наемател на площите в ГУМ - Сандански?

4. На колко лева до момента възлизат сумите, постъпили в община Сандански, от наемите на ГУМ - Сандански по години и съответно по фирми?

5. Има ли преотдадени търговски площи в ГУМ - Сандански и на какво основание?

6. Какви са годишните разходи за консумативи и данъци на ГУМ - Сандански?

7. На какво основание привилегировано и преди да са обявени каквито и да било тръжни процедури са водени лица от китайски произход като сигурни наематели на ГУМ - Сандански?

8. Съобразени ли са вашите действия с цялостна стратегия за развитие на търговията и туризма в Сандански?

Добавете Вашия коментар

TOP