РЗИ инспектори запечатаха незаконната частна детска градина в Сандански

19 Април 2016 | 20:26
0 коментара
Общество
РЗИ инспектори запечатаха незаконната частна детска градина в Сандански

РЗИ инспектори запечатаха вчера незаконната частна детска градина в Сандански, която работеше маскирана като детски кът на първия етаж в сградата с апартаменти „Саламара”, зад хотел "Свети Георги”.

На съдържателката Даниела Стоилова е съставен акт по Наредба 36 на Държавен здравен контрол, предстои да се издаде наказателно постановление за определяне размера на санкцията от директора на Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Информацията съобщи инж. Йорданка Янчева, началник отдел Държавен здравен контрол в РЗИ – Благоевград, по данни от протокола, съставен от колегата й, инспектор в Сандански, Атанас Кочев. 

Внезапна проверка на Ат. Кочев по сигнал на личен лекар-педиатър за съмнения за дете с вирусен хепатит разкри нелегалната забавачка, която според запознати работи от години. В момента на проверката, направена в присъствието на полицаи, в градината е имало 13 деца на възраст от 1 година и 7 месеца до 6 г. Собственичката Даниела Стоилова, която заедно с още една помощничка обгрижвали хлапетата, се обадила на родителите да си приберат децата.

Родители разкриха, че детското заведение можело да се ползва месечно срещу такса от 110 лв. за дете, също и почасово, като през почивните дни тарифите били 2,50 или 3 лв. на час.

Инспектор Кочев констатирал още, че забавачката не фигурира в регистъра на обектите с обществено предназначение на РЗИ.

Съдържателката  на незаконната забавачка Даниела Стоилова живее на семейни начала с футболния треньор в школата на „Вихрен“  Владимир Каракичев. По време на проверката той също бе в детското заведение.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP