Ръст в продажбите на е-винетки

29 Януари 2019 | 13:59
0 коментара
Бизнес

Близо 109 000 безплатни електронни винетки са издадени на хора с увреждания от началото на 2019 година, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

За същия период на миналата година АПИ е предала на дирекциите за социално подпомагане приблизително 102 000 годишни хартиени винетки за леки автомобили.

Купуваме електронни винетки от 6000 точки из цялата страна

На хората с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност, както и на лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст, се издава безплатна електронна винетка с валидност от една година. Тя е за сметка на бюджета на АПИ.

 
До момента са продадени общо 630 025 електронни винетки за над 45.2 милиона лева. На 28 януари е бил най-големият ръст в продажбите досега – купени са 50 896 електронни винетки, от които 39 041 са годишни. Общият брой на продадените годишни е-винетки до момента е 370 136.

Само за година: АПИ раздала винетки за над 22 млн. лева на хора с ТЕЛК
 
Хората с увреждания могат да подадат заявлението-декларация за получаване на безплатна електронна винетка лично в дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес, с писмо чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път съгласно Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги. Дирекциите "Социално подпомагане" обработват и одобряват документите в 7-дневен срок от подаването на документите.
 
Агенцията за социално подпомагане (АСП) изготвя и предоставя по електронен път чрез защитен канал на АПИ дневна заявка за издаване на безплатни годишни електронни винетки. В срок до края на работния ден, следващ деня на получаване на дневната заявка, пътната агенция издава безплатна електронна годишна винетка.

Добавете Вашия коментар

TOP