Руският посланик Макаров отговори на Цветанов: Не се месим във вашите избори, не сме тровили Гебрев

11 Февруари 2019 | 20:29
0 коментара
Общество

Посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров отхвърли твърденията за предстоящата намеса на Москва в българските избори за европарламент, предаде БНР.

Във Варна Макаров коментира изявлението на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изрази убеждение, че ще има такава намеса.

„Няма никакви основания г-н Цветанов да говори така. Не смятаме да се намесваме във вашите предизборни кампании. Никакви указания за това не сме получавали. Българският народ има право сам да избира кой да го представлява на местно, национално и европейско ниво”, заяви Макаров.

Руският посланик също така определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година. 

По-рано днес във Велико Търново председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че в Комисията за контрол над службите за сигурност ще се състои изслушване на компетентните институции във връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и информацията за съпричастност на извършителя със случая „Скрипал”.

„Това, което разбираме за пребиваването на човека, който е засечен по случая „Скрипал” у нас, е много притеснително. Несериозно е твърдението, че това е солова акция. Такива хора не правят солови акции, такива хора правят акции, ако са били с такава цели с подкрепата на държавата”, заяви Цветанов.

Добавете Вашия коментар

TOP