Руска политоложка коментира страховете на Плевнелиев за кибератаки от Москва към Европа

06 Ноември 2016 | 11:25
0 коментара
Общество
Руска политоложка коментира страховете на Плевнелиев за кибератаки от Москва към Европа
България се опитва да седне на два стола: хем да се подмаже на Запада, хем да не загуби Русия. Това сподели руският политолог Наталия Елисеева пред руското издание inforeactor.ru в събота (5 ноември), помолена да коментира изявлението на българския президент Росен Плевнелиев, че Русия иска да раздели Европа.

В интервю за Би Би Си по-рано тази седмица Плевнелиев заяви, че Москва се стреми да раздели и отслаби Европа чрез кибератаки. В същото време обаче София търси помощ от "Газпром"."България се опитва да седне на два стола: хем да се подмаже на Запада, хем да не загуби Русия", смята политологът Наталия Елисеева.

Според нея всички тези за кибератаки и разделение на Европа са само повторение на реториката на големите западни играчи.

"Още повече – трябва да се вземе предвид, че изявлението е направено в навечерието на изборите (за президент в България на 6 ноември), където Плевнелиев не участва. Той обаче планира догодина да се кандидатира за еврокомисар, което също носи отпечатък върху риториката му", отбелязва тя. Що се отнася до помощта от "Газпром", "а от кого другиго могат българите да търсят помощ?", пита риторично политологът. 

Източник: Руски дневник

Добавете Вашия коментар

TOP