Рушен Риза: Най-добре за ДПС и за България ще е Ахмед Доган да се върне начело на партията

10 Март 2016 | 08:28
0 коментара
Политика
Рушен Риза: Най-добре за ДПС и за България ще е Ахмед Доган да се върне начело на партията

Няма ясното относно кандидатите за лидерския пост в ДПС. Предстоят 27 конференции в структурата на партията, на които всеки може да бъде номиниран. Това обясни в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на ДПС Рушен Риза. Той уточни, че Четин Казак е бил издигнат едва на първата областна конференция.

„Аз мисля, че най-добре за ДПС и за България ще е Ахмед Доган да се върне начело на партията, но той не иска да се завръща”, заяви Риза.

„Не мога да коментирам обвиненията срещу Илия Илиев. Съдът трябва да прецени. Илиев има място в нашата парламентарна група. Нека съдебната система реши кой крив и кой прав”, каза още той.

„ДОСТ е интересно формирование. В него има бивши кадри на ДПС, както и доста хора минали през други политически партии. Аз съм сигурен, че нашите членове и симпатизанти няма да се подадат на натиск. Винаги при разцепление е имало отлив на гласоподаватели, но това никога не се е отразявало на партията. Тези разцепления ни правят по-силни”, смята Риза.

„ДОСТ няма какво ново да даде в политическия живот. Наблюдаваме какво ще направят и сме деликатни в изказа си, защото тези, които се отделят, до вчера са ни били колеги. Рано или късно те ще разберат, че това не е печеливш проект. Лютви Местан се държи двулично и спирам коментарите по тази тема”, каза съпредседателят на ДПС, който зае тази позиция след отстраняването на Местан.

„Антикорупционен закон трябва да има. Единственото ни притеснение е антикорупционната агенция да не се превърне в инструмент за лов на вещици. Според мен борбата с корупцията в България се води на добро ниво”, посочи Риза.

По отношение на реформата в здравеопазването той каза: „Петър Москов винаги е има остър и груб език към опозицията. Той трябва да разбере, че така не се води политика".

Добавете Вашия коментар

TOP