Румънски гражданин е пострадал при верижна катастрофа между три автомобила на ГП Е-79 край Монца

06 Септември 2017 | 15:41
0 коментара
Общество

68-годишен румънски гражданин е транспортиран до МБАЛ-Благоевград с травма на глава и гърди след верижна катастрофа на ГП Е-79 Симитли и Благоевград.

Сигналът за пътния инцидент е подаден в 12.15 ч. днес в участъка между автокомплекс "Монца" и "Полигона" преди Благоевград. Пред лек автомобил "Опел" с благоевградска регистрация и теглещ ремарке с бидони за гроздобер, под мантинелата се провира куче и изскача на пътното платно, твърди водачът на опела. Той набива спирачки, но в него се блъска джип "Ауди" с румънска регистрация. В джипа пък се блъска микробус "Фолксваген", също с румънска регистрация.

И трите автомобила се движат от Симитли към Благоевград. При верижната катастрофа най-големи са щетите при микробуса, чиято предница е напълно разбита. Средният автомобил-аудито е с удар отзад. С предната си част той е блъснал ремаркето на благоевградския опел, чийто теглич е влязъл в купето му. Въпреки това пораженията по предната част на румънския джип са незначителни.

Вследствие на верижния сблъсък 68-годишният румънски гражданин Александро П., е приет в СПО на МБАЛ с травма на главата и гърдите. Състоянието му се уточнява. Над два часа движението по Е-79 между след разклона за с. Железница и Благоевград е затруднено. Движещите се в посока Благоевград се отбиват по стария път от Долно Церово до жк. "Струмско" до приключване на огледа, образуват се големи опашки от автомобили. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP