Румъния арестува висши офицери, подслушвали Ердоган

08 Февруари 2015 | 20:28
0 коментара
Криминално

Румъния задържа двама турски висши офицери, за които се предполага, че са записали скандалните разговори на президента на Турция Реджеп Ердоган, които изтекоха преди време в социалните мрежи. За това съобщи самият Ердоган в Бурса по време на вечеря, организирана от търговско-промишлената палата на провинцията, съобщи в. “Хюриет”.“Двама от тези, които подслушваха моя кабинет, са били задържани в Румъния. Първоначално са избягали в Хърватия, а след това в Унгария. Но сега са ги задържали и се надявам, че в скоро време ще бъдат депортирани в Турция”, каза Ердоган.

Заместник-началникът на техническия отдел на турското разузнаване Седат Завар и висшият офицер от полицията Енес Чигджи са били арестувани на 4 февруари, съобщават източници на в. “Хюриет”.

През декември 2013 г. в Турция се проведе шумна антикорупционна операция, след като в социалните мрежи изтекоха разговори, уличаващи Ердоган в корупция. Бяха задържани десетки служители и полицаи, а достъпът до туитър бе блокиран за кратко и възстановен след това с решение на съда. Реджеп Ердоган, който тогава беше премиер, определи скандала със записите като заговор срещу него.

Добавете Вашия коментар

TOP