Румяна Арнаудова за проверките на милионерите: Само в София 283-ма са купили имоти за над 500 000 лева

29 Януари 2018 | 14:20
0 коментара
Общество

Главният прокурор е сезиран и от ГД „Национална полиция“ - МВР със справки за установени лек автомобили от марките "РолсРойс", "Ферари", "Ламборджини", "Майбах" и "Бентли", управлявани на територията на Република България от български граждани.

В справките е посочено, че срещу част от физическите лица има заявителски материали в МВР за евентуални престъпления от общ характер включително за извършени данъчни престъпления и измами.

Предоставената информация от НАП и ГДНП е преценена като повод за извършване на проверка, предвид наличие на данни за извършени данъчни престъпления /чл. 255 и сл. от НК/ и пране на пари /чл. 253 от НК/, поради което главният прокурор разпореди на прокуратурите предприемане на действия на територията на цялата страна.

По направлението "лица, управляващи луксозни автомобили" Установено е, че у нас се притежават и управляват 50 автомобила "Майбах", 193 автомобила "Бентли", 31 автомобила "Ламборджини", 68 автомобила "РолсРойс" и 93 автомобила "Ферари". Част от тези автомобили са с чужда регистрация, но се управляват на територията на България. Те са с марките „Майбах“. Данни за евентуални извършени данъчни престъпления или пране на пари. Затова главният прокурор назначи проверка. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за назначената по-рано проверка на милионерите в България.

По тези две направления се извършват идентични действия. Недвижими имоти – данъчни проверки на физическите лица. Установяване на вида на недвижимия имот, датата на придобиване, задължително ще се извършва анализ на средствата на купувачите.

По отношение на автомобилите ще се извършват аналогични действия. Ще се установява предходния и настоящия собственик, както и произхода на парите. Голяма част от престъпленията, които се извършват, законодателят е предвидил освен лишаване от свобода, може да се наложи и конфискация. Проверката стартира, започнали са индивидуални проверки.

Очакваме органите на МВР и НАП да извършат съответните проверки.

В София 283 лица са придобили имоти за над 500 хил. лв., 185 са придобили имоти за над 500 и 98 лица за над 800 хил. лв.

Източник : Блиц 

Добавете Вашия коментар

TOP