Румен Томов положи клетва като кмет на Община Благоевград

11 Ноември 2019 | 12:50
0 коментара
Общество

Румен Томов положи клетва като кмет на Община Благоевград. Това се случи по време на първата сесия на Общински съвет – Благоевград за мандат 2019 – 2023 година.

Встъпителни думи имаше областният управител Бисер Михайлов, който заяви, че заради високите очаквания на избирателите, работата на кмета и общинските съветници трябва да започне още от днес.

Той връчи на новият кмет документа, с който Общинска избирателна комисия – Благоевград го обявява за такъв, както и почетен плакет на Областна управа, на който е написана и клетвата, която бе положена. От своя страна кметът на Благоевград Румен Томово благодари на всички, които са му гласували доверие на провелите се местни избори. „Благодаря на всички, които помогнахте за моето избиране и припознахте моята програма. Заедно ще работим, за да изградим един нов облик на Благоевград, в който жителите на общината да бъдат щастливи. Всички заедно ще работим и ще допринесем за това”, каза още Томов.
Веднага след това Иво Николов, който временно изпълняваше длъжността кмет на Благоевград предаде символично властта на Румен Томов, като му пожела здраве и да работи в името на гражданите.
Воденето на първата сесия на Общински съвет – Благоевград бе поверено на най-възрастният общински  съветник – Христо Ковачки.

Дневния ред на днешното заседание включва 2 точки, а именно избор на председател на Общински съвет – Благоевград и други. За избирането на председател на местния парламент бе сформирана 7-членна комисия, с председател Кирил Илиев. За самият пост бяха номинирани двама души: Рашко Динков и Андон Тодоров. Гласуването бе тайно.
По време на сесията бе извършен и църковен ритуал от отец Шавулев и свещеници от храм „Въведение Богородично” – Благоевград. Отец Шавулев пожела на новият кмет, общинските съветници и кметовете на кметства здраве и делата им да говорят за тях.
В рамките на заседанието клетва положиха също избраните за общински съветници и кметове на кметства в община Благоевград.
В местния парламент, след изборите, влизат 14 партии и коалиции. Най-голям е броят на общинските съветници от ПП ГЕРБ – 6. Към момента това са Давид Петров, Кирил Илиев, Ивайло Златанов, Евгени Бибов, Йосиф Кочев и Красимир Роячки. Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) получава 5 места, които са за Радослав Тасков, Владимир Таковски, Гергана Муртова, Славина Гелишева и Анна Мазурска, която ще бъде в Общински съвет – Благоевград, благодарение на получени преференции. БСП за България също са с 5-ма съветници, а именно Любен Милев, Гергана Янчева, Мария Стойнева, Иван Станчев и Бисер Стойчев. Последните двама ще бъдат част от местния парламент, тъй като са получили голям брой преференции. Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ ще има 4-ма съветници. Това са: Васко Миладинов, Георги Корчев, Рашко Динков и влизащата с преференции в Валя Шаркова. „Партия на Зелените“ (ВОЛЯ) вкарва в местния парламент Андон Тодоров, Соня Ставрева, Цветозар Балабанов и Лилия Мечева. ДПС пък ще има 3-ма съветници – Мехмед Вакльов, Ивайло Червилов и Исмет Узунов. ОТ МИР в следващия общински съвет влизат – Албина Анева и Валери Манов. „Демократична България – обединение“ получава две места, които ще вземат Калоян Ханджийски и Мирослав Чолев. ПП ВМРО също ще е с 2-ма свои представители – Иван Ризов и Мария Гошева. БЗНС и АБВ също са с по 2-ма съветници, както следва: Любомира Хамбарджйиска и Благовест Стоицов, както и Кирил Ваклинов и д-р Павлин Янкулски. ПП „Глас народен“ също получава 2 места – д-р Теодор Велчев и Ясен Неделчев. Само 1 място в местния парламент успя да си спечели „Обединена социалдемокрация“ в лицето на Христо Ковачки. Георги Иванов от ССД също си заслужи място в Общински съвет.  На този етап така се очертава да изглежда Общински съвет – Благоевград в мандат 2019 – 2023.
В длъжност встъпиха и кметовете на кметства: село Бистрица –  Георги Николов Бочуков;  село Марулево – Александър Иванов Парашкански; село Изгрев –  Йордан Венчов Китанов; село Покровник –  Недко Симеонов Ангелов; село Падеш – Валери Стойов Качулски; село Лешко – Галина Станкева Велкова; село Бело Поле – Иван Станкев Стойчев; село Рилци – Крум Йорданов Крумов; село Дъбрава – Методи Стойчев Стоянов; село Българчево – Елена Стефанова Стойчева; село Логодаж – Пламен Стойнев Червенков; село Еленово –  Борислав Паунов Стойнев и село Церово – Лефтер Маринов Едипов.

Добавете Вашия коментар

TOP