Румен Радев: Трябва да има прозрачност при харченето на парите от заема

31 Март 2020 | 17:53
2 коментара
Общество

Тестване за COVID-19 на повече хора може де даде по- пълна картина за ситуацията в страната, каза на брифинг в Благоевград президентът Румен Радев. Той даде добра оценка на работата на оперативния щаб в Благоевград. Президентът призова за повече информация, за да се знае какво се случва в реално време. Радев коментира икономическата ситуация и искането за нов заем за справянето с коронавируса. Трябва да има прозрачност при харченето на парите от заема, който предстои да бъде изтеглен, подчерта Радев. 

Наложените ограничителни мерки в условията на извънредно положение в страната трябва да се спазват. Румен Радев благодари на всички, работещи на първа линия. Държавният глава посочи, че дългото оставане на тези ограничения води до риск от много по-големи поражения от тези, от коронавируса, включително и до по-висока смъртност. Трябва навременно да се оказва помощ и на пациенти, които страдат от други заболявания.

Трябва да си поставим ясна национална цел. Възможно най-бързо, но управляемо и безопасно  да се върнем относително към нормален ред на живот, заяви президентът Румен Радев. Да възстановим свободата на движение на хора и стоки, посочи той.

Радев припомни, че многократно е настоявал за убедителни и всеобхватни мерки, най-вече социални. Това, което се предлага сега е тегленето на заеми, което задължава хората към банките.

Всички лечебни заведения на територията на община Благоевград имат готовност да поемат заболелите от COVID-19, заявиха техните представители, които взеха участие в заседанието на Оперативния щаб. Те увериха, че няма да оставят без лекарска грижа и останалите нуждаещи се болни, които имат необходимост от такава.

Президентът Румен Радев пристигна днес в Благоевград. Основната му задача беше да се запознае с работата на местния оперативен щаб. Държавният глава се информира относно мерките, които се предприемат за защита от разпространиението на COVID-19. Той потърси информация, касаеща предоставянето на продукти от първа необходимост и лекарства на уязвимите групи хора. /БНР/

Добавени коментари

Ужас! публикува:
01 Април 2020 | 01:12
Пир по време на чума!!!
Хайде сега! публикува:
01 Април 2020 | 01:11
Каква прозрачност? Дали сета е време за политика? Кой ще отговори на този въпрос???

Добавете Вашия коментар

TOP