Румен Радев: Не можем да спечелим тази война единствено с ограничения, глоби и насаждане на напрежение

31 Март 2020 | 16:57
0 коментара
Политика

Президентът Румен Радев  посети Благоевград днес, за да се срещне с представителите на местния Оперативен кризисен щаб. 

Държавният глава  се запозна лично с предприетите мерки за защита на здравето на гражданите и доставките на храна и лекарства за нуждаещите се.

Пред медиите, веднага след заседанието той заяви, че час по-скоро трябва да излезем от сферата на догадките,  от масовите ограничения и обществената парализа, за да има ясна картина и да се търси изход от блокажа на държавата. Радев заяви, че ако това продължи по-дълго икономическите последствия ще донесе още по-негативни ефекти вържу живота и здравето на хората.

Държавният глава коментира икономическите мерки набелязни от правителството, като каза, че това, че на хората им се предлагат заеми не е решение, това не е реална помощ, защото допълнително ги натоварва.

“ 10 години ни убеждават, че имаме резерв. Всяка година се харчи неконтрилируемо  един излишък, а сега се оказва, че имаме нужда от нов заем. Ако бъде изтеглен такъв, би следвало да се харчи при изключителна прозрачност и контрол пред обществото.“, категоричен бе Радев.

Той благодари на Кризисният щаб в Благоевград за предприетите мерки и организация за борба с вируса.  “ Едно от предложненията, което се обсъди на това заседание бе , в  болницата в града да се оформи едно звено,  което да бъде усилено с лекари, анестезиолози и сетри от другите болници, така че да има ясно разделение на потоците заразени.  Това ще даде възможност болниците, да продължат, да обслужват и останалите пациенти. Предложението бе обсъдено с ръководството на МБАЛ-Благоевград, на което благодаря, ще предложа подобна мярка и на Националния щаб.“ ,  каза още Румен Радев/благоевград нюз/

Добавете Вашия коментар

TOP