Румен Радев и Путин ще се срещнат в Сочи

19 Май 2018 | 09:06
0 коментара
Политика

На 21 и 22 май президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Руската федерация. В рамките на визитата си българският държавен глава ще проведе среща със своя руски колега президента Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще участва в отбелязването на Дните на българската култура в Москва. По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от своята съпруга.

Сред темите за разговор, по време на срещите на държавния глава, се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.

На 21 май в Москва президентът Радев ще разговаря с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев. По-късно през деня в Большой театър президентът ще присъства на оперната постановка „Зигфрид“ от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет. В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици.

На 22 май в Сочи българският държавен глава ще се срещне със своя руски колега Владимир Путин.

Двамата президенти ще проведат среща, след което ще ръководят пленарните разговори на двете официални делегации. Румен Радев и Владимир Путин ще направят съвместни изявления за представителите на медиите.

В официалната делегация на българския държавен глава участват съпредседателят на „Групата за приятелство България - Русия“ в Народното събрание Красимир Велчев, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, представители на местната власт, учени, общественици и културни дейци. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP