Румен Радев и Неврокопският митрополит Серафим откриха паметна плоча за загиналите български войници в Балканската и Междусъюзническата война

18 Юни 2020 | 17:37
0 коментара
Култура

В храм-паметника "Свети Иван Рилски" в Кресна президентът Румен Радев и Неврокопският митрополит Серафим откриха паметна плоча за загиналите български войници в Балканската и Междусъюзническата война. Държавният глава отдаде почит към 500-те български офицери и войници, чиито кости се пазят в костницата на църквата.

След това държавният глава се срещна със земеделски производители от региона.

Президентът Румен Радев посети Кресна, където се срещна с представители на местната власт днес. По време на срещата са обсъдени проблемите на местните хора, които се занимават основно със зеленчукопроизводство и търговия. На брифинг след нея президентът посочи, че е обсъдено предстоящото строителство на отсечката на магистрала "Струма" в района и как това ще се отрази на местния бизнес.

Кметът на Кресна връчи почетния знак на града на държавния глава, подари му и торта за рождения ден, както и кошница с местни плодове, зеленчуци и сладка.

Добавете Вашия коментар

TOP