Румен Плевнелиев за ареста на сина си: Полицията заслужава похвала

21 Октомври 2014 | 08:12
0 коментара
Общество

Брат на президента Росен Плевнелиев - Румен, който е баща на оплакалия се от полицейски произвол Станислав, зае изненадваща позиция по случая. В студиото на "Здравей, България" той подчерта, че няма да генерализира обвиненията си и дори би казал добри думи за МВР."Полицията заслужава похвала, че се отнася еднакво с всички. Това, че фамилията не ги спира, означава, че е както в западните държави. Имам вяра на полицията. Говорих с шефа на районното управление. Вижда се, че това са хора, които няма смисъл да демонизираме", категоричен бе Румен Плевнелиев.

Той обясни, че не е наясно дали полицаите са имали право да арестуват сина му за отказа да потвърди, че е минал на червен светофар с колата си. Също така Румен Плевнелиев не акцентира върху оплакването от насилие. "Не бих твърдял, че е чак толкова жестоко бит. Бих казал, че малко са го посъветвали неподходящо", лаконичен бе той. След това обаче посочи истинския проблем за него.

"Нарушили са му куп права. Не са му дали да се обади на баща си. Той им е казал, че е диабетик. Даже в портмонето му е седял документ", възмути се Румен Плевнелиев, като по-рано добави, че въпреки това полицаите са казали, че не били наясно със заболяването.

Добавете Вашия коментар

TOP