Румен Петков: Свидетели сме на грубо замеряне с абсурдни обещания

08 Февруари 2017 | 08:57
0 коментара
Политика

Ние сме за съжаление за пореден път свидетели и потърпевши от едно грубо замеряне, чрез средствата за масова информация на едни обещания, които да не казвам безумни, но са толкова абсурдни, че никой сериозен човек не би ги погледнал. Това каза Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на АБВ в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Патриотите обещават като циганин на сватба. Значи всяко село полицай, 4500 населени места, 4500 нови полицаи, защото има недокомплекти сега в столичната дирекция и в другите дирекции. Това означава минимум 1000 лв. на месец, това означава 4,5 млн. месечно. Те си лъжат, че има 4500 нови полицаи и хората им вярва“, коментира Петков. По отношение на наборната военна служба, Петков посочи, че се раждат годишно около 60 хил. деца.

„Да приемем, че 30 хил. от тях са момчета, 15 хил. от тях са роми. Значи 15 хиляди. Ние искаме да имаме наборна военна служба. В момента Българската армия платена има 5 хил. недокомплект“, коментира той.

По думите му младежите не искат и срещу заплащане да отидат в армията, а Патритите лъжат техните бащи и дядовци, че ще се направи наборна военна служба. „Те лъжат, че ще дадат 1000 лв. на дете. Ние дадохме, кметът на Стрелча – един от най-силните кметове на България, даде 1000 лв. на новородено дете и даде безплатна ясла“, посочи Петков и заяви, че като дойдат БСП, ГЕРБ и Патриотите, хората трябва да знаят, че лъжат. „Разликата между тях и нас е, че те лъжат, а ние го правим“, добави той.

По думите му коалицията между АБВ и „Движение 21“ е осъзната необходимост да се даде на обществото реална перспектива. „Осъзнатата необходимост да дадеш усещане за стабилност, за реализируемост на обществото, на ляво-центристски мислещия гражданин, е нещото, което е в основата на партньорството“, коментира Румен Петков./Фокус

Добавете Вашия коментар

TOP