Румен Овчаров: Ролята на Доган не е намаляла, разграничавам го от ДПС

08 Октомври 2014 | 09:29
0 коментара
Политика

Членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров обяви, че ролята на Ахмед Доган в държавата е по-голяма от тази на ДПС. Той бе провокиран от въпрос на водещите в "Здравей, България" по Нова телевизия. "Ролята на Доган днес също не е намаляла. Разграничавам официалната позиция на ДПС и Доган. Те имат напълно различна роля. Доган освен в ДПС, има и допълнително влияние със собствен финансово-икономически и политически ресурс", заяви Овчаров.Той бе категоричен, че правителство ще бъде съставено при всички положения. "Правителство ще има, ако Бойко Борисов не иска да се направи на интересен. Но той няма как да се направи на интересен. Борисов налага стила "аз управлявам, другите ще ме слушат". Но българският народ му го отказва вече два пъти. Ако и сега не се справи, ако някой ще плати цената, това ще бъде ГЕРБ", настоя Овчаров.

Енергитикът се обяви срещу управленска коалиция ГЕРБ-БСП, но отчете, че според него такъв формат ще е удобен за Бойко Борисов, защото отново зад паравана щели да управляват "двама-трима човека". След това Овчаров уточни, че ставало дума за "тези, дето се скараха". 

Що се отнася до вътрешните проблеми в БСП, той застана на страната на Михаил Миков. Овчаров подкрепи идеята за допитване до членовете на партията за евентуално сътрудничество с ГЕРБ, но подчерта, че не е ясно как би бил организиран такъв референдум и кога. "Да избираме нов лидер е самоубийствено. Имаме вече един. Той отложи промените. Смятам, че трябваше да бъдат направени преди изборите. Затова и предложих жена за лидер. Защото само по себе си това беше промяна. Сега Мишо трябва да направи стъпката за промяна", призова Румен Овчаров. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP